• Vremea urata, impedimentul tuturor columbofilor!

    1 comment

  Vremea urata  a fost  si va fi   pentru noi columbofilii un ,,vis urat”.  O vreme la inceput de sezon, care nu permite antrenarea corespunzatoare intrarii in forma a porumbeilor nostrii se poate resimtii pe toata durata sezonului.

  Dupa cum stim, un porumbel care nu beneficiaza de antrenamente corespunzatoare si care nu se afla intr-o forma buna este un porumbel ,,mort”!!!

  Cu o astfel de vreme nefavorabila se confrunta tara noastra de ceva vreme.Temperaturi foarte scazute, vant puternic si chiar lapovita in zonele aflate la altitudini mai ridicate.

  Valul de frig cu care se confrunta Romania, conform meteorologilor pare sa vina din Siberia…si conform specialistilor aceasta schimbare de temperatura are un efect total negativ asupra porumbeilor.

  Astfel , ajunsi la jumatatea lunii aprilie, acest fenomen ciudat ne impiedica sa ne antrenam corespunzator porumbeii,  in masura in care pentru cei mai multi in ultima sambata din luna aprilie are loc primul concurs oficial al noului sezon 2011. Ce putem face…?…mai ales stiind ca direct o etapa de 150 km,  chiar si in cele mai bune conditii meteorologice este fatala pentru cei mai multi porumbei care nu beneficiat de pregatire corespunzatoare.

  V-ati gandit oare cum porumbeii si celalte pasari salbatice isi dau seama de venirea primaverii?…ati observat ca odata cu cresterea temperaturii primavara,  dar nu la aceeasi data fixa apar si celalate pasari salbatice, care spre toamna zboara mii de kilometrii spre locuri mai insorite?

  Raspunsul este urmator…

  Din punc de vedere stintific pe langa simtul de orientare dezvoltat, porumbelul voiajor este inzestrat cu un ceas biologic( la fel randunicile, berzele, ratele salbatice,etc..) , un ceas care odata cu schimbarea temperaturii, vremii frumoase si soarelui arzator denota porumbelului venirea primaverii.

  Daca vremea continua la fel de rece,  acest ceas biologic nu se declanseaza, avand o influenta negativa asupra metabolismului si intregului sistem nervos al porumbelului…mai ales ca in aceasta perioada noi incercam pe cat posibil sa-i antrenam cat mai mult.

  In viitor continuand cu astfel de temperaturi scazute poate Oficialii Fedearatiilor Columbofile din Romania vor fi nevoiti sa intarzie sezonul competitional, decalandu-l poate cu o luna, mai ales in prisma faptului ca in ultimii ani, Romania beneficiaza de o toamna destul de lunga si calduroasa.

  Echipa TopPigeon.Net ureaza mult succes columbofililor si spera sa-si poata antrena porumbeii in conditii meteorologice normale.

  • Mare dreptate ai Claudiu! Ma gandesc cu jale ca incep antrenamentele cu clubul si marea majoritate nu am putut misca porumbeii din pricina vremii deloc favorabile. Speram in minuni faurite de porumbeii nostri…. Doresc sa urez vreme buna si rezultate pe masura tuturor columbofililor din Romania!

  Write a comment