• Vreme rea in Romania, putem imbarca porumbeii in weekend ?

    0 comments

  Vremea urata  a fost  si va fi   pentru noi columbofilii un ,,vis urat”.  O vreme urata la inceput de sezon care nu permite antrenarea corespunzatoare si intrarea in forma a porumbeilor  se poate resimti pe toata durata sezonului.

  Dupa cum stim, un porumbel care nu beneficiaza de antrenamente corespunzatoare si care nu se afla intr-o forma buna este un porumbel ,,mort”!

  Cu o astfel de vreme nefavorabila se confrunta tara noastra de cateva zile.

  Temperaturi foarte scazute, vant puternic si chiar zapada in unele zone ale tari, la Piatra Neamt, Brasov, Cluj, sau Caras-Severin zapada are cativa cm buni.

  Valul de frig cu care se confrunta Romania, conform meteorologilor pare sa vina din Siberia, si conform specialistilor aceasta schimbare de temperatura are un efect total negativ asupra porumbeilor.

  Familia Moldovan – Cluj; 20.04.2017

  Ajunsi pe data de 20 aprilie, acest fenomen ciudat ne impiedica sa ne antrenam corespunzator porumbeii,  in masura in care pentru cei mai multi in weekendul care urmeaza debuteaza noul sezon columbofil.

  Ce putem face…? mai ales stiind ca direct o etapa de 150 km,  chiar si in cele mai bune conditii meteorologice este fatala pentru cei mai multi porumbei care nu beneficiat de pregatire corespunzatoare.

  Ilea Olimpiu – Alba ; 20.04.2017

  In viitor continuandu-se cu astfel de temperaturi scazute poate Oficialii Fedearatiilor Columbofile din Romania vor cadea de comun acord sa intarzie sezonul competitional, decalandu-l cu cel putin o saptamana, mai ales in prisma faptului ca in ultimii ani, Romania beneficiaza de o toamna destul de lunga si calduroasa.

   

  Write a comment