• Vrebos Kristiaan – 1 nat. Limoges 19369 p.

    0 comments

  VREBOS KRISTIAAN
  1 National LIMOGES 19369 maturi
  Inainte de cursa de deschidere a sezonului de distanta lunga, era programata Brive, dar organizatorul, Antanta Belge, a decis în iarna sa-l înlocuiasca cu Limoges, care este 70 km mai scurt. Aceasta este o schimbare care a fost foarte bine venita catre crescatori, deoarece numarul de porumbei care au participat a fost cu 2500 mai mult decât anul trecut!

  În ceea ce priveste conditiile meteorologice, Limoges a fost foarte greu, cu un vant din NE  si temperaturi de  peste  30 de grade. Înainte ca  porumbei sa inceapa  sa soseasca, datorita conditiilor meteorologice  majoritatea crescatorilor au presupus ca , in provincia Flandra de Vest vor fi sosiri foarte bune sau chiar castigatorul concursului.

  Se pare ca au avut dreptate ,  Flandra de Vest a avut sosiri foarte puternice, dar câstigatorul a fost cronometrat în provincia Brabant, în Neerijse. Masculul albastru B09-2036391 al lui Vrebos Kristiaan a facut un concurs de mare clasa. La o vitez? de 1098.48 m / m a reusit sa invinga concurentaa .

  Kristiaan: “Tatal meu Jean a fost un crescator de porumbei inca de mic copil , dar in general ia placut sa concureze pe distante scurte, categorie la care era de temut . Acum el ma ajuta cu porumbeii mei, deoarece fiind un mecanic independent, nu am prea mult timp si petrec cu prietenii mei innaripati. Asa ca eu sunt foarte recunoscator pentru faptul ca tatal meu ma ajuta foarte mult cu crescatoria. Eu personal nu sunt interesat de concursurile cu distanta scurta, asa ca a trebuit sa imi procur porumbei exact pentru distantele care le doresc : Kris Hebberecht (Evergem), Vanderwielen Louis (Boortmeerbeek), Delstanche (Waver) ?i De Graeve-Van Geert (Smetlede).

  Am un total de 22 de vaduvi batrani si 12 yearlingi. Cu privire la program , particip la  curse ca Limoges, Brive, Cahors, Tul, etc.  Pentru concursurile grele  ca Barcelona si Perpignan, am o echipa de numai 2 porumbei. Pe lânga echipa mea de vaduvi, am de asemenea, cinci femele, care le concurez  pe distante de demifond in fiecare saptamâna.


  Folosesc metoda vaduviei „uscate”. Aceasta vaduvie „uscata” înseamna ca ai las sa oua de 2 ori, o data în luna decembrie si o data în aprilie, dar nu vor creste pui.

  LIMOGES

  Câstigator national, “Philippe” (B09-2036391), este un mascul albastru .

  Ce tehnica de motivare ati folosit pentru acest mascul ?

  Kristiaan: “Am angajat un lot de 8 porumbei pentru Limoges. Am câstigat patru premii dintre care trei au fost în partea de sus a clasamentului. La nivel de provincie, fata de 1625 pasari batrane, am câstigat: 1, 11 si 17. Pentru ai motiva, înainte de imbarcare leam aratat femela  doar la patru vaduvi si la alti patru doar le-am pus castronul in cuib.  Rezultatul a fost impartit : din cei 4 care au castigat premii ,  2  au fost din cei care leam arata femela si 2 din cei care leam aratat doar cuibul. Pe viitor doresc sa nu mai arat femelele inainte de imbarcare .

  Write a comment