• Ulrich Lemmens (Balen, BE)

    0 comments

  Ulrich Lemmens, este un tanar ambitios, cu un inceput fulminant in sportul columbofil, chiar daca a luat in calcul si un eventual esec concurand cu cei mai buni crescatori , acest lucru nu s-a intamplat. Succesul a pornit de la  reproductie, cu o strategie buna pusa la punct si-a format un lot de reproducatori care l-au propulsat pe o panta ascendenta.

  Ulrich a crescut printre porumbei, bunicul sau fiind un crescator foarte bun la cursele de viteza, insa el este cu totul altceva, columbofilia practicata de el se ridica la stadiul de arta, multi il considera ca avand o mana de aur, si nu de putine ori a demonstrat acest lucru.  Inca de mic a visat sa devina un foarte bun columbofil, desii parintii lui si-au dorit sa aibe o cariera de succes in cu totul alt domeniu, Ulrich s-a ambitionat si a transformat pasiunea de columbofil intr-o profesie, acesta fiind columbofil cu acte-n regula, cu toate astea, el primeste mereu sprijinul familiei.

  Putin stiu de curajul sau, cand a investit sume colosale in lotul de reproductie  inca de la inceputul activitatii sale, dar cu toate astea, ghinionul sau a fost unul dezastruos cand pe 29 februarie crescatoria de reproductie a fost distrusa de o furtuna si porumbeii pur si simplu au disparut sub cerul liber. A fost un soc atat pentru el, cat pentru toata lumea, insa, nu s-a gandit nici o clipa sa renunte desi investitiile colosale se ruinasera.

  ,,Nu este o munca grea, este vorba doar despre eficienta’’, acesta este principiul dupa care se ghideaza mereu Ulrich. El spune ca oricine este binevenit in vizita la crescatoria sa din Balen, sa descopere  pasii succesului, un success datorat doar porumbeilor de valoare si eficientei in ceea ce face, cat despre secrete, acesta spune ca nu exista.

  In 2012 si-a contruit voliera puilor in pod, considerand ca este un mediu foarte uscat pentru ei, de unde, a reusit performanta sa scoata si cei mai buni doi pui din Belgia, doi pui inruditi intre ei, care nu au primit altceva decat porumb si apa. De aici a tras concluzia a nu trebuie sa faca lucruri complicate, cu cat ar complica totul, cu atat exista posibilitatea sa sa faca mai multe greseli.

  Reproductia primeste un amestec de la Stud atunci cand puii au inca penele mici, dupa care primesc amestecul de la Van Tilburg, insa acest lucru nu se face brusc, schimbarea se face in circa 2 saptamani, asta pentru a nu produce modificari bruste la nivelul tractului intestinal si pentru a permite acestuia sa se adpteze treptat.

  Pentru porumbeii ce vor participa la cursele nationale, amestecul de zbor este introdus cu 3 saptamani inainte impreuna cu sucul de sfecla de la Raf Herbots, demonstrandu-se ca cel din urma absoarbe oxigenul cu 16 %.

  Miercurea si joia hrana usoara este inlocuita cu una bogata in grasimi de la Van Tilburg, pentru ca porumbeii sa absoarba energia necesara obtinerii unui rezultat bun la cursele nationale ce urmeaza. Cel mai mare accent, Ulrich il pune pe recuperare, acestia primind in apa produse de la Jaap Koehoorn, de asemenea Probac 1000 este folosit cu regulalitate impreuna cu uleiul de cod, insa, cand porumbeii vin foarte obositi acesta apeleaza la CMK, pentru a reface cat mai repede musculatura porumbeilor.

  Cand cei mai multi dintre porumbei la sfarsitul sezonului isi pierd motivatia, acesta le ofera din nou timp de 2 saptamani suc de sfecla impreuna cu antrenamente de 30 km, pe langa forma buna ce o obtin in urma acestor antrenamente, acestia isi recapateaza si increderea in sine.

  Pentru Ulrich femelele se pare ca sunt mult mai motivate, astel cursele de la Bourges, Limoges, Cahor, Montauban, Souillac ?i Tul au fost finalizate cu succes de acestea, de fiecare data venind inaintea masculilor.

  Responsabil pentru sanatatea porumbeilor este Raf  Herbots, la fiecare 2 saptamani acesta facand o vizita si luand probe pentru a depista o eventuala problema. In afara de vaccinul de salmoneloza, variola si paramixoviroza, porumbeii sai nu primesc aproape nimic, exceptie facand intr-adevar cand exista problem grave de sanatate. Forma este etalonul unui porumbei sanatos, cand acestia se antreneaza bine, nu exista nici o problema pentru urmatorul concurs.

  Ulrich, desi, ajuns la un nivel de top, este constient ca nu ar fi putut ajunge singur aici, tatal sau avand un aport extreme  de mare intelegandul ca doreste sa devina de profesie columbofil, bunicul sau i-a transmis pasiunea  ,  iar acum colegii sai, Bart Van Oeckel ?i Bart Geerinckx cu care are discutii saptamanale in pregatirea porumbeilor.

  Capacitatea de a asculta la cei din jurul sau, la colegii de club, prieteni si mai ales ajutat de Raf  Herbots, toti acestia au fost factorii care au dus la rezultatele de top, mentinandu-se la cel mai inalt nivel.

   

   

  Write a comment