• Sfaturi despre selectia puilor!

      0 comments

    Cateva sfaturi pentru selectia puilor:
    1.Nu aveti încredere in oua cu coaja poroasa si coaja cu zgrumturi. Daca puii nu mor in ou, în majoritatea cazurilor va ecloza o pasare slaba, rareori sau niciodata o pasare cu vitalitate, nici chiar daca ea este din cei mai buni porumbei ai tai. Ouale trebuie sa fie lucioase, la fel ca porumbeii sanatosi. Debaraseaza-te de ouale cu coaja poroasa.

    2.Cand pui inel la un pui de o saptamana, trebuie sa observi daca acesta are picioarele mai subtiri decat pui de aceeasi varsta. Asemenea pasare niciodata nu va fi puternica, cu vitalitate, pasare sanatoasa. Debaraseaza-te de ea. Este un porumbel fara viitor.
    3.Fii atent la puii care intotdeauna piuie in cuibar. Aceasta se poate datora tricomonozei si medicamentele te pot ajuta. Dar acest lucru niciodata nu se va intampla la un crescator serios. El stie despre pericolul tricomonozei si ia masurile preventive. In general puii pe care ii auzi piunind prea mult nu sunt buni. Din nou: debaraseazã-te de ei. Sunt porumbei fara viitor.
    4.De asemenea fii atent la puii care in cuibar sunt uzi. Ei sunt uzi deoarece asternutul din cuib este ud si asternutul din cuib este ud deoarece parintii beau prea mult si le pompeaza puilor prea multã apa. Porumbeii care bea prea mult nu sunt in forma buna. Majoritatea au ceva rau cu digestia. Sa începi cu astfel de pasari este un start rau. Este de asemenea posibil ca puii sa stea culcati în proprii gainati.Ei nu au puterea sa expulzeze gainatul in afara castronului din cuibar. Ei nu sunt suficient de puternici. Debaraseazã-te de ei atunci.

    5.Uneori vei vedea ca penele de pe umerii puilor din cuib sunt intoarse. Daca compari cu pasari de aceeasi varstã, penele celorlalte sunt mult mai complete. Debaraseaza-te de pasari cu crestere lenta a penelor de pe umeri. Lor le lipseste vitalitatea, nu au nici-un viitor.
    6.Dupa ce ati întarcat pasarile, se poate intampla ca unii pui sã continue sa ceara mâncare. Ei chiar se duc dupa alti pui si vor sa fie hrãniti de acestia. Din nou: nu trebuie sã fie loc in voliera ta pentru cei neputinciosi.
    7.Este bine sa deschizi ciocul la pui cel putin o datã. Se poate întampla ca ciocul sã fie slab si fragil. Aceasta se datoreazã oaselor slabe si unui corp slabit.

    Write a comment