• SCHROYEN HENDERIX, 2 x loc 1 National Belgia

      0 comments

    In era perfectiunii, in anul 2016 pentru a castiga un titlu de campion trebuie sa fi un adevarat perefectionist, insa pentru doua titluri de campion in acelasi an intr-o concurenta acerba trebuie sa fi un adevarat  artist in ale columbofiliei, Schroyen – Hendrix din Heusden-Zolder caci despre el este vorba reuseste sa castige 2 x 1 national spre surprinderea tuturor. Ani la randul, fie ca a fost viteza, demifond, sau fond acesta a reusit de fiecare data sa se impuna intr-un mod categoric, reusind foarte usor sa treaca de la o categorie la alta.

    Apogeul a fost atins in acest an, cand Heusden-Zolder  reuseste sa castige 1 NAT CHAMPION MIDDLE DISTANCE YOUNGSTERS KBDB 2016 1 NAT ACE BIRD MIDDLE DISTANCE YOUNGSTERS KBDB 2016.

    Columbofilia pentru Schroyen a inceput in anul 1979, insa dupa un timp si-a dat seama ca are nevoie de porumbei de calitate si nu a ezitat sa apeleze la bunul sau prieten Ivan Stockmans achizitionand cativa porumbei avand la origini vechii porumbei din linia ,,Short Vale’’ In 2006 a simtit ca are nevoie de ceva nou, astfel a facut mai multe achizitii de la nimeni altul decat Jules Lens de la Putte din Antwerp, acestia fiind si porumbeii care l-au facut celebru, cu ajutorul lor reusind sa castige majoritatea concursurilor.

    Maniera prin care Schroyen este capabil sa treaca de la o cursa la alta, si mai ales capacitatea porumbeilor de a se adapta oricarui tip de concurs a uimit pe toata lumea, mai mult de atat, acesta avand un numar extrem de mic de porumbei de reproductie. In compartimentul acestuia gasindu-se doar 7 cupluri de reproductie si cateva cupluri de doici, cuplurile de doici fiind formate din femele batrane imprecheate cu masculi tineri de la lotul de zbor. Se pare ca numarul 7 este unul norocos, intrucat si lotul de zbor este format din 7 perechi. Ei sunt zburati dupa metoda vaduvie clasica, inainte de sezon fiind lasati impreuna pentru a reproduce un pui, dupa care sunt separati, ca apoi sa fie reimperecheati dar nu lasati mai mult de 5 – 6 zile impreuna, dupa care incepe vaduvia. La inceput sunt lasati sa zboare la liber, pana cand ajung la 45 min, dupa care Schroyen considera ca trebuie sa inceapa antrenamentele cu masina. Pentru a evita imperecherea femelele sunt tinute in tarcuri din plasa, antrenandu-se o singura data pe zi aproximativ 1 h 30 min. Inainte de fiecare concurs porumbeii din lotul de zbor sunt lasati sa se vada, dar nu ai mult de 15 minute, exceptie facand concursurile cand se anunta vreme rea.

    La sosire de cele mai multe ori sunt lasati pana a 2-a zi impreuna.Cei 60 de pui sunt zburati dupa sistemul natural, in mare parte acestia se imprecheaza intre ei fiind mutati in crescatoria de viteza masculii de cele mai multe ori fac diferenta fiind mult mai motivati. In crescatoria de demifond, sunt pregatiti puii, masculii si femelele ce participa la concursul de Orleans, aici chiar aplicandu-se metoda intunericului dat fiind faptul ca acest concurs este spre sfarsitul sezonului. Dupa mutarea in noul compartiment, incepe vaduvia, masculii ramanand pe boxe iar femelele pe odihnitori, la inceput de sezon acestora nu li se permite sa se vada decat dupa concursul de Bourges l. La Bourges ll masculii primesc femelele in boxe, aproximativ 2 ore acestia sunt lasati impreuna. Schroyen a observant ca femelele tinere imperecheate cu masculi batrani sunt mult mai motivate ca restul, zburate dupa acelasi sistem insa imperechate cu masculi tineri.

    Ca si alimentatie, Schroyen este adeptul Bayers, acesta folosind absolut toata gama de pregatire, de la sosire si pana la plecare in concurs. Se incearca sa se tina totul cat mai natural, insa odata pe an se primeste vizita dr. Karlo Van Rompay, in rest punandu-se accentul doar  pe produse naturale, ceaiul si ghimbirul facand cu adevarat minuni. Exceptie din randul medicamentelor o face vaccinul de paramixoviroza care se face anual si bine cunoscutele picaturi galbene care se pun atat la plecare cat si la sosirea porumbeilor din cursa.

    Write a comment