• Rony Calus ( BE ) – 1 National Ace Bird Short Distance KBDB 2017

    0 comments

  Rony Calus, un nume bine pastrat, poate prea putin cunoscut, insa cu un potential columbofil ce a explodat in anul 2017 prin obtinerea titlului de campion national.

  Cum tot ce se naste din pasiune trebuie sa fie valoare, asa s-a intamplat si in cazul lui Rony Calus. Cu un lot restrans de porumbei, cu numai putin de 7 perechi la reproductie si doar 20 masculi vaduvi, acesta reuseste sa obtina rezultate cu adevarat spectaculoase.

  Lipsa timpului si mai ales al spatiului restrans la facut sa-si impuna o selectie extrem de riguroasa, insa se pare ca acesta a fost si cheia succesului, an de an reproducand nu mai mult de 40 pui din care aproximativ doar 10 – 15 isi fac loc in compartimentul de yearlingi.

   1st National ace bird short distance KBDB

  Lipsa timpului, al spatiului si mai ales faptul ca sportul columbofil este doar o parte de suflet, la determinat pe Rony sa abordeze doar categoria viteza – demifond, mai ales ca acesta este un om absolut normal, veniturile din porumbeii practic neexistand iar sustinerea familiei se face prin activitatea in domeniul constructiilor.

  Daca ne intoarcem putin in timp si ne uitam la baza porumbeilor, gasim nume aparent necunoscute, Gustaaf Standaert din Knokke-Heist sau Brauwers-Monte si Medard Degroote, sunt o parte din prietenii lui Rony din porumbeii carora a scos adevarate perle pe care le-a slefuit ani de a randul.

  Nu de putine ori Rony Calus a afirmat ca este foarte greu sa aduca porumbei noi in crescatorie, va pierde ani pana le va cunoaste temperamentul si calitatile.

  Si cum problema cea mai mare o reprezinta spatiul, in anul 2015, Rony a dat bunului sau prieten Platteeuw un lot de pui, pintre care si “Emmanuelle” (B15-3115969), nimeni altul decat castigatorului cursei de la Charleroix impotriva a 30 000 porumbei.

  Cum 2016 a reprezentat anul unei referinte de top, anul 2017 a reprezentat cu adevarat apogel columbofil in propria crescatorie, atunci cand Rony Calus a reusit sa castige 1 National Ace Bird Short Distance KBDB Yearling cu porumbelul ,,Canibal”.

   

  ,,Canibal” este fiu dintr-un alt campion  “Ourasi” (BE14-3064414), castigator al locului 1 Provincial Chateaudun imperecheat cu nimeni alta decat ,,De 405” sora unei castigatoare de 20 x loc 1.

  Ca si marime ,,Canibal” este un porumbel mediu spre mic, cu un ochi luminos si un penaj forte matasos…in opinia lui Rony, tipologia stas a unui campion !

   

  Write a comment