• Raoul Van Spitael

    0 comments

  Raoul Van Spitael locuieste in apropiere de Doornik (localitate cu aproximativ 55.000 locuitori). In prezent, denumirea in franceza a localitatii este Tournai, si asta se intampla de cand orasul se afla situat in regiunea Wallonia care se afla in partea vorbitoare de limba franceza a Belgiei. In prezent acesta este senator.

  Este vorba despre doua importante pozitii politice care necesita multa energie. Acesta a detinut o pozitie foarte importanta si in sportul columbofil si pentru mult timp el s-a aflat in top. Raoul Van Spitael poate fi comparat cu Devriendt, Vander Espt, Hector Desmet, Delbar, fratii Cattrysse etc., care au fost numiti tunesin in partea vorbitoare de limba flamanda a Belgiei, incepand cu anul 1945.

  Raoul Van Spitael a ocupat pozitii de top in columbofilie inainte ca Marc Roosens din Leernes sa inceapa sa obtina succese in concursurile semi-nationale si nationale cu porumbeii de Van Spitael ! Dar Van Spitael nu a fost niciodata secondat. Partial din cauza faptului ca pasarile sale zboara bine in orice conditii climatice si pe de alta parte pentru ca pasarile lui sunt foarte atent selectate pe baza rezultatelor obtinute.
  Selectia porumbeilor incepe foarte devreme, in luna aprilie. Puii si chiar si tardivii sunt imperecheati in luna febarurie si in prima duminica din luna aprilie acestia merg la zbor si trebuie sa inceapa sa faca dovada calitatilor lor. Cele de mai sus se intampla exact pe dos de cum procedeaza alti campioni.  In momentul in care yearlingii si puii tardivi sunt angajati la a 6-a etapa de concurs, undeva in jurul distantei de 250 km (156 mile), le vine randul si pasarilor mature. La acel moment Raoul incepe sa isi dea seama pe cati yearlingi poate conta in concursurile viitoare. Acesta nu este un mod dur de a afla care yearlingi se maturizeaza mai repede si cat de mult. Acest mod de a trata pasarile este rareori pus in practica si de catre alti crescatori.

  Marea reputatie a lui Raoul Van Spitaei a fost castigata datorita marilor sale succese  obtinute in concursurile nationale si internationale.  De asemenea, succesul sau s-a datorat si acelor multi crescatori din Wallonia care au venit la el sa cumpere porumbei si acesti porumbei au devenit mai apoi fundatia multor crescatorii.

  Write a comment