• Piet Lazeroms – Porumbei Jan Aarden

    0 comments

  Piet Lazeroms este unul din marii crescatori de porumbei Jan Aarden , el reuseste sa ramana in istoria columbofila , atit prin rezultatele lui  , dar mai mult de atit prin rezultatele  multor columbofili care au reusit sa faca mari performante cu porumbeii sai , in concursuri de maraton .   Piet Lazeroms nu a fost niciodata un om care sa faca lucrurile pe jumatate , asa ca a uimit lumea columbofila europeana  cand a

  cumparat toata crescatoria celebrului Jan van der Par. A cumparat aproximativ 80 de porumbei  , nu ia lasat nimic.

  Mai tarziu, Piet a cumparat inca o crescatorie celebra,  Van Achtmaal , care era in acea vreme cel mai bun zburator de distante lungi din Steenbergen .

  Acestea au fost achizitii in masa , insa primii porumbei  Piet Lazeroms ia cumparat de la Stofflen. El a cumparat porumbei tineri din urmasii carora a câstigat 2, 3 si 4 National S. Vincent.

  De asemenea, de la Dl. Lichtenberg a cumparat un tânar din “10-le” care era un As pe distante lungi in  Olanda, cu acesti porumbei  de linie “Jan Aarden”  a format baza crescatoriei Lazeroms cu origine Aarden .
  La scurt timp, Piet a reusit sa scoata un campion “De Oude Blue”, care era din doi pui de la Van der  Par, “01” si “07”. Acest porumbel “De Oude Blue”, a realizat un lucru incredibil , a câstigat 16 premii in concursuri de peste 800 km.


  Un porumbel cheie care a format fundatia crescatoriei a  fost un fiu al lui “10-le” lui Lichtenburg. Acest porumbel a fost cuplat cu o fiica dintr-un original Jan Aarden, nepot din  celebra “Aarden 18”. Acesta femela era “Spitata”  Solzata cu pete albe pe cap , a câstigat locul 2  la Nationalul S. Vincent , ratatand locul 1 National  la doua secunde . Ea a castigat de asemenea, “Inelul de aur”, pentru clasarile de la  Dax  si       S. Vincent.


  “Spitata” nu a fost doar o buna zburatore, dar a fost chiar mai valoroasa ca si reproducatoare. Ea a reprodus pe “Gold Crack”, plus multi alti zburatori foarte buni. Cu fiul lui “Spitata” Piet a castigat, la Orleans, o masina noua. Fratii van Zelderen, de asemenea au  câstigat o masina noua în 1972 si cu aceeasi  linie de porumbei ,urmasi din”Spitata”. Horst Brudhouse, de la Breda, a castigat locul 1 National St Vincent 1979, cu un porumbel, care a fost cel mai rapid porumbel eliberat în acea zi de la Sf. Vincent  , porumbelul fiind  de asemenea, din aceeasi linie Aarden de la Piet Lazeroms . Plus,  tot in acel concurs porumbelul care a sosit primul pe zona  de Nord, pentru domnul Westerhuis, a fost de la  Lazeromss  ,  pe linia “Spitata”.

  Cum se poate observa cei mai rapizi porumbei  în întreaga tara, care zboara in crescatorii diferite diferite, au fost toti cu sange Aarden de la Piet Lazeromss .

  Write a comment