• Sosiri foarte grele si pierderi mari la etapa de Kecskemet organizata de FCPR Mehedinti si Gorj

    6 comments

  Sambata, 11 iunie 2011 a avut loc etapa de Kecskemet organizata de FCPR Mehedinti si Gorj.

  Din primele informatii transmise de columbofilii din zona se pare ca a fost un dezastrustru total ,  in judetul Mehedinti in prima zi strangandu-se de aia un numar de 26 porumbei, insa pentru judetul Gorj drama fiind mai mare dupa ce din 50 porumbei angajati doar 4 au sosit.

  Vremea fiind buna, doar precipitatii pe alocuri si lansarea facandu-se la ora 6:30 multi columbofili din cele doua judete cauta un vinovat, mai ales ca distanta a fost relativ mica 350-400km.

  Mentionam ca tot acesti poumbei au zburat o etapa anterioara de Nitra cu distante cuprinse intre 550-600km, deci ne putandu-se problema de valoarea porumbeilor.

  Asadar intrebarea tuturor columbofilor este :

  ,,Cine-i vinovat pentru pierderea porumbeilor nostrii…?!”

  • ,,Cine-i vinovat pentru pierderea porumbeilor nostrii…?!”

   ….doar voi sau porumbeii vostrii dragi crescatori…asa ati stiut sa-i pregatiti respectiv asta este valoarea porumbeilor ….. dar suntem romani tb sa ne vaitam putin si sa fie altcineva de vina !!!
   … vestul a zburat in aceeleasi conditii fond si porumbeii au venit(putin mai greu dar totusi este fond: 750km CS/650km TM,AR,BH,SM…)

  • Pentru d-nul lau: sa nu uitam ca zona olteniei si-a schimbat ruta, este primul an cand se zboara pe ruta Vest, nu va ganditi oare ca toate judetele au pierdut foare multi porumbei din cele care au participat pe noua ruta???Si aici vorbesc despre Dolj, Olt, Valcea unde sunt columbofili care an de an apar pe prima scena a podiumumului national.

   Sunt columbofili capabili sa isi pregateasca porumbeii bn si care au totodata porumbei de valoare, sa ne amintim Roma 2008 cand LOC 1 NAT SI LOC 2 NAT a fost castigat de catre 2 columbofili din Oltenia, respectiv Olt si Dolj asa ca va rog cei care nu cunoasteti situatia sa va abtineti, astept parile celor care se afla in aceasta postura de a pierde porumbei inxplicabil.

   Numai bine!

  • Asta e muntele fratilor,credeati ca daca vati mutat de pe campie veniti pe munte ca niste viteji?pe munte poate sa vina porumbelu de la 1000 km si la urmatoarea etapa de 400 km se poate pierde,pe munte nimic nu e stabil niciodata,muntele nu iarta,acolo este natura foarte aspra ptr noi columbofili,si unii columbofili chiar sio fac pe pielea lor,daca pot organzia concuirsuri pe campie nush de ce nar faceo!fiecare sio face cu mana lui si eu as fi zburat pe campie dar din pacate zona nu imi permite ca nu avem destui km pe campie si ne luptam an de an cu muntele,si un porumbel nu prea rezista mai mult de 3 ani zburat pe ardeal in fiecare primavara efectivul fiecarui crescator e in proportie de 90%tineret,asta se intampla in fiecare an din cauza pierderilor masive,am vazut la cei din bucuresti care zboara moldova pa campie au porumbei 4-5 ani care se misca destul de bine dar pe muntee aproape imposibil de realizat acest lucru.

  • Incercati sa nu va uitati foarte departe atunci cand cautati vinovatii…. Vorbiti de starea vremii la lansare,de starea vremii pe traseu,de faptul ca porumbeii au valoare…. Dar nimeni nu se gandeste la conditiile de transport, la cei care ne conduc porumbeii la locul de lansare…. Am avut “fericita ocazie” sa ma alerg cu un transport de porumbei pe Valea Oltului. Domnilor,nu m-am putut tine de el cu toate ca riscam o amenda radar bunicica….
   Cum v-ati simti daca ati fi transportat 800-1000 km rutieri in viteza,frana,demaraj,balans???? Daca la asta mai adaugam aglomeratie in boxe, hranire necorespunzatoare(mancare aruncata direct in boxe), va rezulta ceea ce avem parte la aproape fiecare etapa. DEZASTRU!!!!1
   Pacat de munca noastra,de banii aruncati ptr intretinere si tot ce mai implica acest sport.
   Asa ca vinovatii suntem noi,ca nu ne gandim deloc pe mana cui ne dam porumbeii, ne intereseaza doar un pret scazut!!!! Castigam pe o parte si pierdem cu varf si indesat pe cealalta……

  • Nu stiu de ce toata lumea considera ca columbofilii din oltenia au porumbei de campie? Pe ruta moldova – polonia doar etapele de viteza si demifond erau pe campie , fondul si maratonul fiind polonia , porumbeii trebuind sa treaca de 2 ori muntele , in zona maramuresului si carpatii de sud. Deci?

  • intrebati gorju ce sa intamplat cand a fost aradu la maturi…cei de la conducere de la fcpr gorj.pesteana nu au zis nik akolo am pierdut cei mai multi porumbei…kejkemetul nici nu sa comparat cu aradu ala…la kejkemet am pierdut 3 porumbei si ceilalti sosind mai greu..si la arad 14 bucati si alti peste 10-20…deci?….mult succes tuturor

  Write a comment