• Mierea de albina, remediul natural!

    3 comments

  Prin compozitia sa, mierea naturala, poseda calitati dietetice si terapeutice demonstrate. Mierea de albine, reprezinta o solutie concentrat? de zahar invertit natural, în care se mai afla dizolvate o serie de substante deosebit de benefice sanatatii omului. Din acest motiv, mierea nu decalcifiaza ca alte produse zaharoase si poseda o serie de virtuti tamaduitoare.
  Apiterapia, straveche ramura a tratamentelor naturiste, inca din preistorie s-a bazat cel mai mult pe miere, în scopul amelior?rii sau pastr?rii sanatatii porumbeilor voiajori.

  Mierea imbunatateste ritmul cardiac, favorizand circulatia sanguina din artere. Mai imbunatateste de asemenea fixarea calciului în oase.
  Mierea se da porumbeilor înainte si dupa cursa pentru a le spori energia
  Pentru administrare, se amesteca o lingura de miere la doi litri de apa.
  Acest amestec se da porumbeilor de doua ori pe saptamana. Trebuie totusi o atentie sporita la miere, caci depasirea dozei poate sa provoace diaree.
  La administrarea de miere, se poate adauga si putin suc de lamaie, caci acidul ascorbic creste rezistenta la boli.

  Cand isi pierde mierea de albine proprietatile curative si dietetice?
  Mierea isi pierde proprietatile apiterapeutice si chiar poate sa devina toxica, atunci cand:
  – este artificiala, seminaturala sau falsificata
  – este pasteurizata (pasteurizarea mierii este mai frecventa decat se crede, iar recurgerea la acest procedeu nu este indicat? pe eticheta),
  – contine substante straine (antibiotice sau dezinfectante chimice la care a recurs apicultorul)
  – este încalzita sau adaugate lichidelor calde (la temperaturi mai inalte de 40ºC, in miere se genereaza compusi toxici).

  Proprietatile antibiotice ale mierii:
  S-au efectuat numeroase cercetari si experiente cu privire la efectul bactericid si bacteriostatic pe care mierea de albine o poseda, toate demonstrand existenta acestor proprietati, mai ales asupra tulpinilor patogene de streptococi, stafilococi, colibacili, Sallmonela si Proteus vulgaris. Actiunea antibiotica a mierii, se datoreaza mai multor factori care converg, cum ar fi:
  – concentratia mare de glucide
  – pH-ul de contact, scazut (aceasta aciditate, nu se mentine în tubul digestiv, deoarece acizii organici din miere au potential bazic, adica formeaz? saruri alcaline)
  – existenaa unor substante propriu-zis bactericide (inhibina, unele substante din nectarul florilor vizitate de catre albine)

  Echipa TopPigeon.Nt va ureaza suces si rezultate cat mai bune odata cu folosirea mierei de albina precum si a produselor naturiste!!!

  Write a comment