• Michel si Didier Desbuquois,un sezon impresionant 2016

    0 comments

  In acest articol o sa vorbim despre “Barcelona” si “Fratii Desbuquois”. Cei doi frati Michel si Didier  fac parte dintr-o lista selecta cu crescatorii care au excelat la cursa de la Barcelona. Cursa de la Barcelona este preferata fratilor Desbuquois,pentru aceasta cursa pregatindu-se intreg sezonul.Datorita specializarii pe aceasta cursa de peste 20 de ani,fratii detin acum una dintre cele mai puternice linii pentru Barcelona din toata Belgia.

  Cu al lor “Roger” au reusit in anul 2006 sa obtina un rezultat impresionant  loc 1 Nat Barcelona , loc 2 international . Willy Verbruggen a urmat în 2011, loc 1 nat. Barcelona cu “Julius”, un porumbel  100% Desbuquois. Dar, in afara de aceasta, lista de premii de top este una foarte mare. Cu toate acestea cei doi frati au cautat noi provocari , pentru a face cat mai multe in acest sport astfel ca in urma cu cativa ani au inceput sa reproduca porumbei capabili sa castige concursuri incepand de la 300 de km  pana la +1000 km.

   

  “Bolleke Watten Junior” (2155132/10) un porumbel extraordinar pentru distante lungi. In 2015 acest porumbel uimitor a reusit sa castige la categoria maraton loc 1  si sa participe la  Olimpiada . Pasarea are un palmares fantastic :

   

  3 ACE PIGEON NAT. LONG DISTANCE KBDB  for 3 RACES  2013
  1 ACE PIGEON PROV.LONG DISTANCE BRABANT  2013 KBDB
  1 ACE PIGEON BRABANTS UNION LONG DISTANCE 2013
  1 ACE PIGEON BELGIUM DUIVENKRANT & LCB  & VAN ROBAEYS 2013
  5  RACES LONG DISTANCE  IN 2013 OVER 4,000 KM

  ROGER - loc 1 Nat. BARCELONA 2006

  ROGER – loc 1 Nat. BARCELONA 2006

   

  Amestecul magic al liniei Desbouquis cu linia ‘Limbourg’

  Un pilon important: Erik Limbourg. Introducerea porumbeilor din linia ‘Bolleken Watten’, ‘Beauty’ 85 ‘, Eagle Eye, Lucky 848 ” a insemnat o explozie de rezultate de varf  incrucisandu-i cu vointa de fier a porumbeilor de baza  Desbuquois  ! EX :  “Roger”, “Julius”, “Maximus”, “Nadal”, “Channel nr 5 ‘,’ Larisa ‘, etc.

  Produsii si-au dovedit valoarea lor de aur la Barcelona. Acum, ei arata, de asemenea, valoarea lor la reproductie .

   

  2016, un an fenomenal !

   

  Michel si Didier lucreaza cu doua loturi de porumbei, unul pentru cursele de maraton , si unul special pregatit pentru etapa de  Barcelona, metoda de zbor fiind vaduvia clasica. La sfarsitul lunii februarie porumbeii sunt imperecheati si cresc un pui. In acest timp incep si antrenamentele. Dupa ce au ouat al doilea rand de oua , femelele sunt mutate in alt compartiment si sezonul poate incepe. Michel si Didier antreneaza porumbeii 3 saptamani pentru a ajunge la Vierzon. 1x Noyon (180 km), 1x Soupes-Sur-Loing (320 km), iar in a 3 saptamana Vierzon. Dupa aceasta, pasarile sunt angajate o data la 2 saptamani.

  18 premii I, 6 premii ‘Poulidor’, 5 victorii provinciale, 1 victorie zonala si ca cireasa de pe tort un loc 1 national . Daca la acestea mai adaugam si pentru a 3 oara loc 1 primus inter pares la club Bruges Barcelona realizam despre ce sezon reusit vorbim .

  “Blue Cahors” (2237077/14) deschide seria magica …

  BLUE CAHORS loc 2 Prov. CAHORS 3328

  BLUE CAHORS loc 2 Prov. CAHORS 3328

  Pasarile au fost eliberate vineri, cu un vant predominant de Est. Toata lumea ar putea prezice castigatorii o sa fie în partea de vest a tarii, insa “Bleu Cahor” a avut grija de o performanta uimitoare la la ora 17h52’26 “. El a luat primul loc la nivel local (1 / 255B), primul loc provincial (1 / 620B), loc 2 zonal impotriva 3,328b. Uitandu-ne la pedigree vom vedea un prim produs de succes al unei combinatii de Erik Limbourg x fratii Desbuquois. Tatal este “Atos”, un frate bun cu “Bolleke Watten Junior” porumbel de olimpiada. Mama este ‘Coco’,  fiica castigatorului national de la Barcelona ‘Roger’. ‘Coco’ la randul ei are sangele “Nadal” si “Chanel n ° 5 ‘.

   

  ‘Maxiem’, un super rezultat la AGEN

  MAXIEM loc 1 Prov. AGEN

  Un al doilea punct culminant, a urmat la doua saptamani mai tarziu, la Agen. Michel si Didier au compus o echipa de elita intr-o forma senzationala. Rezultatul … loc 1 si 2 provincial  si 6 porumbei in primii 18   in Flemish-Brabant. National au avut 11 si 19 din 2932b. Primul sosit a fost ‘Maxiem’ (2060065/15), Tatal este “Mannequin”, un frate plin de “Maximus”. “Maximus” a concurat extraordinar si a reusit sa obtina de 3 ori un loc in top 50 la nivel national Barcelona si Perpignan. Mama lui “Maxiem” are sangele lui “Roger”, sangele lui “Eagle Eye”.

   

  “Lorenzo” si “Maximus” sfideaza Barcelona…

  Urmatoarea etapa a fost Barcelona. Cu eliberare intarziata si vant, se contura o etapa foarte dificila. Michel si Didier au bifat cu  “Maximus” (2155035/10) a 5 participare la Barcelona. Acesta etapa  aducandu-le pentru a 3 oara primus inter pares la clubul Bruges din Barcelona. Pentru rezultatul de mai sus a contribuit  ‘Lorenzo’ (2237075/14) cu loc 16 din 7577b . Inca o data incrucisarea Limbourg X Desbouquis a dat un rezultat bun . Tatal lui “Lorenzo” este un frate vitreg al lui Olympiad “Bolleke Watten Junior”. Mama este o fiica din “Larisa”, o foarte buna zburatoare pe distante lungi .

   

  “Mister Libourne”  a pus cireasa pe tort ..

  Momentul unic a urmat in aceeasi zi  la 15h48’57 “, dupa ce Lorenzo si Maximus sosisera de la Barcelona . Dintr-o data, un porumbel rosu a aparut la orizont. Ca un rege a facut cateva ture de crescatorie inainte de aterizare. ‘Mister Libourne’ (2060093/15) a avut grija sa provoace acea tensiune , fiind constatat loc 1 National Libourne . “Mister Libourne” o minune in mana, la fel ca multe alte pasari din crescatoria lui Michel si Didier, dar, de asemenea, una cu o origine fantastica , sa ne uitam la cei 4 bunici ai lui ,  un bunic este “Joost”, gigantul care a castigat loc 1 Perpignan pentru  Joost De Smeyter. Un alt bunic este “Chenoa”, care a castigat pentru  Fratii Bras o victorie internationala a 2-a olimpiada. Numarul 3 este ‘Pedro’, un zburator extraordinar pentru  Fratii Desbuquois. Numarul 4 este ‘Beauty’ 85 ‘, o femela de reproductie miracol, care in pereche cu fiul lui Lucky 85 ” a reprodus porumbei de top.

   

  Cum sa pregatim o crescatorie de top

   

  Calitatea pasarilor este de cea mai mare importanta, ei fac diferenta, dar, exista o serie de factori care determina succesul. In primul rand este mâncarea. Incepând cu anul trecut au inceput sa dea gama de hrana de la Vanrobays, insa hranirea trebuie adaptata si pe nevoile porumbeilor. Se incepe saptamana cu mancare mai usoara si spre finalul saptamananii trec pe mancare premium , iar cu 2 zile inainte de imbarcare adauga ca porumb suplimentar. Foarte important pentru Michel si Didier este ca porumbeii sa aiba pofta de mancare. In fiecare zi grit proaspat este dat porumbeilor. Si nu in ultimul rand medicul veterinar, Norbert Peeters, care este responsabil de partea medicala. Nu este nevoie intotdeauna sa le administreze medicamente , dar intotdeuna este obligatoriu consultul medicului veterinar inainte de inceperea sezonului .

   

  Viziunea lor asupra sportului columbofil este foarte edificatore  si da o indrumare ,  ca sportul nostru are nevoie de investitii de calitate!

  Write a comment