• Martin Dhooge – 2 National K.B.D.B Fond

    0 comments

  Titlul de ,,Noul print al curselor de fond din Flandra de Est’’ a fost considerat de cei din jur un titlu putin indraznet pentru Martin Dhooge, insa se pare ca pe acesta la motivat destul incat sa obtina locul 2 National K.B.D.B Fond. Totul a inceput inca de la sfarsit lui 2015, cand porumbeii sai au au naparlit foarte bine avand parte de o ,,iarna sanatoasa’’. Porumbeii sai de fond aratau extrem de bine de parca voiau sa transmita un mesaj lui Martin pentru cele doua curse internationale care aveau sa-l scoata vicecampion national.

  Pentru Martin primul contact cu porumbeii l-a avut datorita lui Gilbert Santen, prieten de familie al parintilor sai, acesta crescand cativa porumbei intr-o colivie pentru pasari. A fost dragoste la prima vedere, si dupa cateva rugaminti catre parinti Martin a luat si el cativa porumbei voiajori. Datorita stagiului militar, Martin a fost nevoit sa renunte la porumbei, insa, in 2004, viata profesionala si pasiunea columbofila a fost reluata in Eeklo.

  De parca cuvantul ,,nimic nu este usor’’ nu exista in dictionarul lui Martin, in 2009 reuseste sa aiba 4 porumbeii in primii 400 la Narbonne, ca apoi in 2009 inregistreaza 3 porumbei in primii 50 National Cahors. In 2011  cu “Loobuyck Pursang” reuseste sa obtina locul 4 International Narbonne impotriva la 12 605 porumbei, si de aici, povestea succesului incepe.

  Porumbeii actuali de baza isi au originea de la  crescatorul Frans Waerniers incrucisati cu ai Familiei Loobuyck, din aceasta combinatie nascandu-se si “Loobuyck Pursang”. Cum Martin este mereu in cautarea de porumbei buni acesta nu a putut sta cu mainile in san si a mers la crescatori ca Chris Hebberecht, Marino Martens, Alex Dauwe Eddy D’Heedene, Freddy Van Acker, Bungeneers Peter Symaeys, Jean-Paul Van Kerckvoorde Geert De Conin,  Lieven Buelens de la care a achizionat mai multi porumbei cu un singur gand, acela de a forma o colonie imbatabila la cursele de fond.

  Nu in ultimul rand Martin a achizionat si cativa porumbei de la Hendrik Mortier, colegul sau de club, un bun jucator la concursurile de fond.

  Sezonul din 2016 a inceput cu 40 de masculi vaduvi, care au fost imprecheati la data de 1 decembrie, lasati sa creasca 1 pui, si apoi separati si data de 1 aprilie acestia sa fie lasati sa mai cloceasca inca 10 zile dupa care sa inceapa vaduvia.

  Pana la concursul de Vierzon au fost antrenati o singura data pe zi, dupa care au fost antrenati atat dimineata, cat si seara, de fiecare data cate 30 minute. Martin considera ca doar un vaduv calm poate obtine un premiu de top, astfel, nu foloseste nici o extra motivatie, doar inainte de cursa acesta intorcand castronul.

  Sezonul s-a dovedit a fi unul capricios, Martin fiind nevoit sa foloseasca zilnic placire de incalzire, umiditatea si frigul in timpul noptii fiind cel mai negativ factor pentru vaduvi. O alta regula pe care Martin o respecta cu sfintei este aceea de a juca vaduvii la 3 saptamani, de abia cand acestia sunt destul de bine pregatiti si parca cer acest lucru de a fi imbarcati la un nou concurs.

  Porumbeii tineri sunt si ei un obiectiv pentru Martin, chiar daca acestuia nu a reusit ce si-a propus in ultimii doi ani, el reproduce aproximativ 100 pui, masculi si female pe care ii concureaza inclusiv un zbor national.

  Chiar daca “toate drumurile duc la Roma”, Martin alege drumul cel mai scurt cand este vorba de alimentatie, folosind mancare de cea mai buna calitate de Vanrobaeys, Versele Laga si Matador din gama ,,Plus’’ .In curs de pregatire pentru o cursa foloseste 50 % amestec dieta, 50 % amestec Sport, exceptie facand zilele dinaintea cursei cand amestescul este completat cu granule de la firma Dhoca si energye de la Matador.

  Dupa terminarea sezonului porumbeii primesc un amestec usor de la firma Poperinge.

  Pentru ca porumbeii sai sa se afle intr-o conditie perfecta de sanatate, Martin primeste des vizita Dr. Raf Herbots, de asemenea produsele folosite sunt in totalitate de la firma Herbots, exceptie fiind Belgasolul ce este dat in prima apa la sosire.

  Cu siguranta succesul din acest an, si cele ce vor urma pentru Martin Dhooge ii vor pastra titlul de ,,Noul print al curselor de fond din Flandra de Est’’, iar pana cand acesta va bifa o victorie nationala este doar o chestiune de timp.

  Top 100 Nationaal (2010-2015)

  2de Nationaal Bourges 2013 (1ste provinciaal)

  4de Nationaal Montauban 2015

  4de Nationaal Narbonne 2011

  15de Nationaal Libourne 2015

  18de Nationaal Cahors 2015

  19de Nationaal Pau 2015

  20ste Nationaal Cahors 2010

  40ste Nationaal Chateauroux 2012

  41ste Nationaal Cahors 2010

  50ste Nationaal Tulle 2010

  51ste Nationaal Montauban 2011

  53ste Nationaal Montauban 2014

  56ste Nationaal Brive 2014

  72ste nationaal Argenton I 2015

  74ste Nationaal Pau 2013

  79ste Nationaal Tulle 2014

  85ste Nationaal Pau 2013

  94ste Nationaal Montlucon 2014

  97ste Nationaal Libourne 2015

  Write a comment