• Legenda columbofila, Marc Roosens De Leernes!!!

      0 comments

    In Belgia era socotit ca unul dintre cei mai constanti campioni în concursurile nationale si internationale. Dinaintea celui de-al doilea razboi mondial cel mai neanvins în concursurile na?ionale era Dr. Bricoux .  Cei mai mari campioni belgieni si straini se straduiau sa poata obtine un exemplar din crescatoria lui Bricoux.
    Unii reuseau dar cu foarte multi bani.

    La acestia Dr. Bricoux le spunea totusi aceste cuvinte : „Eu v-am vandut

    Dvs. porumbel, dar nu si pe stapanul care angajeaza porumbeii la concurs.
    Cincizeci de ani mai tarziu, o alta porumbarie reinvie în Belgia de talia pe care a avut-o Bricoux.
    Este socotita vedeta Belgiei, caci domina adversarii prin regularitatea rezultatelor si campionatelor castigate.
    Se poate spune ca Marc Roosens a luat succesiunea lui Bricoux prin constanta sosirilor porumbeilor din concursuri si reputatia porumbeilor sai nu numai la el dar si acolo unde au fost introdusi.
    De 15 ani M. Roosens era un constant campion.
    Porumbeii sai înving in probele dure ale concursurilor nationale si internationale de la Pau, Barcelona, Marsilia si Perpignan.
    Este o mare vedeta caci de extemplu în concursurile internationala din anul 1981 a angajat 21 porumbei si a luat 10 premii.

    El avea o matca pretioasa din care fabrica multi campioni.
    Aceasta este de fapt deosebirea de alte porumbarii care dispar ca nume odata cu pierderea celor mai buni porumbei la zbor sau prin vanzarea lor.
    Valoarea unei porumbarii nu se judeca prin rezultatele dintr-un an sau doi. Trebuie sa se repete performantele an de an si numai acei porumbei care s-au remarcat în concursuri trebuiesc introdusi la reproductie.
    In lumea intreaga porumbeii Roosens au dat rezultate bune.
    In Italia, marele Gianni Cassani a castigat premiul I cu un Roosens, J. Dehantshutter de asemenea a luat un premiul I tot cu un Roosens care a fost si asul porumbeilor de fond din 1977.
    Marcel Englebicnne de Forchies, Dr. Brasseur de Manage, au obtinut premii de varf cu Roosens.
    Marcel D’enis-Anderlues care n-a avut porumbei în mana pana în 1977 a obtinut foarte bune rezultate tot cu Rossens.
    El era în varsta de 37 ani si fiul sau de 5 ani vroia porumbei.
    Marc Rossens i-a dat doua cupluri pentru a reproduce în 1977, dar cu conditia de a participa în concursuri în 1981 a jucat porumbeii si a avut rezultate excelente.
    Porumbeii lui Marc Roosens au la baza Van Spitael, care a fost vedeta Belgiei si care totdeauna a stralucit în concursurile nationale.
    Gratie culturii sale de porumbei extraordinari M. Roosens a cistigat aproape toate campionatele.
    Palmaresul porumbeilor sai este impresionant si abunda în locuri de varf.
    Porumbeii sai de baza, de la reproductie au fost : 9525-66, supranumit „525” un solzat pe albastru (gut), Le Foreti 9519-66 un albastru cu pana alba, Napoleon 54045-72, National 7305-73, Fortune 2838-69, etc.
    Toti au un palmares extraordinar, porumbeii fiind campioni pe multi ani.
    Exemplu 525-66 a fost un campion al concursurilor de fond, 9 angajari, 9 premii, în 1969, 1970, 1971.
    El a zburat în foarte multe concursuri si s-a clasat de varf în anii 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, dupa acestea a trecut la reproductie în anul 1972.
    La noi în tara unii crescatori spun ca au un mare campion daca intr-un sezon competitional un porumbel în cateva concursuri a luat locul 1.
    Dupa cum se vede la Roosens se trece la reproductie dupa ce porumbelul a fost testat cativa ani si cu premii de varf în zeci de concursuri.
    Porumbelul sau Foreau 9549-66, de exemplu a zburat 5 ani consecutiv si în fiecare an cate 10-11 concursuri cu premii de varf.
    Asemenea campioni desigur ca sunt foarte rari.
    Afara de campionii de la reproductie Roosens are si alti mari campioni.
    Iata cativa dintre acestia : Venus, Mirador, Le Prince, Mecano, Reqain, Martien, Asticot, Mirliton, Sadate, Mistral, L’Europeen, etc.
    In campionatul celor mai bune colonii din Belgia, Roosens a fost cel mai puternic, în 8 ani el a fost de 3 ori primul, de 2 ori al 3-lea, odata al 4-lea si de doua ori al 6-lea.
    In concursurile nationale 7 victorii de locul 1, de doua ori locul 2 în national, de 3 ori loc 1 demi fond, etc.
    In Romania sunt mulsi columbofili care cultiva porumbeii Marc Roosens sau încrucisati cu alte rase.
    Se pare ca dau rezultate foarte bune cu Elie Nagels în componenta carei rase a fost infuzat chiar de celebrul columbofil belgian Elie Nagels.

    Write a comment