• Kamiel & Gerry Hazaert ( BE ) – 1, 12, 13, 14, 17, 18… / 383 p. Soissons 158 km

    0 comments

  Kamiel & Gerry Hazaert, un binecunoscut tandem in lumea columbofila fiind doi jucatori de top in cadrul concursurilor de viteza, demifond si mare demifond unde au castigat numeroase premii de top la nivel provincial dar si national.

  Practic cei doi, tata si fiu continua ceea ce a inceput fondatorul dinastiei ,,Hazaert”, Louis care este tatal lui Kamiel si bunicul lui Gerry, cel dintai fiind si el un bun crescator castigand numeroase curse provinciale.

  Kamiel i-a calcat repede pe urme, acesta initial abordand doar categoriile viteza si demifond, insa odata cu implicare fiului sau Gerry prententiile au crescut, cel din urma venind cu mult energie in noile proiecte de viitor, abordarea curselor de fond.

  Tandemul joaca vaduvia dupa doua sisteme, intr-un compartiment ( foto sus ) zboara doar masculi, intr-altul jucand atata masculii cat si femelele ( foto jos ).

  Baza crescatoriei o constituie in mare parte porumbeii de la Rene si Patrick Draye ( Erik Limbourg ), insa pe langa acestia si-au mai facut loc si altii de la Adrien De Munter, Frans Stroobants, Henri & Danny Van Avondt, si nu cele din urma ultimii porumbei adusi strict pentru concursurile de fond. Pentru concursurile de fond cei doi au introdus in lotul de reproductie porumbei de la Raymond Aerts, Robert Verheyden si Eddy Renmans.

  Crescatoria este relativ una mica, cei doi abordand cursele cu nu mai mult de 40 masculi si 20 femele, zburati dupa metoda vaduvie clasice. Anul 2013 a fost o exceptie si a raman pentru Kamiel & Gerry Hazaert in istorie, cu doar 9 femele reusind sa castige titlul de Campion Nationali Yearling Belgia KBDB.

  ,,The 060”

  In data de 22.04.2017 cei doi  au reusit sa castige concursul de la Soissons – 158 km dintr-un numar de 383 yearlingi :

  Soissons (158km) 383 jaarse : 1,12,13,14,17,18,21,22,31,37… 27/42

  Write a comment