• Jan en Anja Abbing, Barger – Oosterveld

    1 comment

  Protagonistii de astazi sunt Jan en Anja Abbing, un tandem de familie a carei pasiune columbofila depaseste de multa ori limitele, asta poate si datorita modului exemplar in care cei doi se ocupa de porumbei, privind de cele mai multe ori columbofilia ca un hobby.

  Initial au crescut porumbei din placere dar odata cu trecerea timpului si-au incercat norocul la curse si acestia nu au fost dezamagiti de ,,copii’’ lor.

  Totul a inceput in anul 1970 cand au intrat prima data in contact cu porumbeii dar ceva mai tarziu au inceput sa achizioneze pasari de valoare de la W. Ventra Erica.

  Nu dupa mult timp rezultatele au inceput sa apara astfel reusesc un loc 1 Troyes NPO iar dupa doi ani mai  tarziu un loc 10 Troyes NPO, de apreciat fiind ca cei 2 porumbei castigatori au fost semi-frati reprodusi din acelasi mascul, un mascul primit cadoi de la M. Oostenbrink.

  In 2008 datorita imbolnavirii porumbeilor de paramixoviroza aproape totul totul de zbor a murit, fiindu-le imposibil sa mai participle la curse.

  Dupa aceasta intamplare nefericita si-au mutat totodata si crescatoria astfel din anul 2009 concureaza intr-o companie selecta alaturi de Koopman, Vredeveld insa pentru ei columbofila este privit ca un hobby si nu sunt in ,,goana’’ dupa rezultate.

  Noua crescatorie ste destul de mica, avand 5,20 metri formata din 2 compartimente unul pentru porumbeii de zbor format din 15 perechi si compartimentul de matca format din 6 perechi.

  Numarul mic de porumbei, selectia stricta si motto-ul ,,doar cel mai bun ramane’’ sper sa-i faca sa ajunga in fata.

  Echipa TopPigeon.Net ureaza mult succes tuturor columbofililor!

  Write a comment