• Interviu cu Andre VAN BRUAENE realizat in 1990

    5 comments

  Andre Van Bruaene

  Loc 1 international  Barcelona 1966

  Loc 1 international Barcelona  1984

  Intrebare : Domnule Van Bruaene , va rugam sa impartasiti pentru columbofili , cateva date despre formarea liniei dvs. de porumbei, despre metodele de crestere si antrenament .

  A V Bruaene : Porumbeii mei provin la origine din imperecherea unui porumbel obtinut de la un cunoscut columbofil Dl. Commine si un excelent porumbel pe care l-am cumparat de la faimosul crescator Gurnay. Din acest cuplu sa format treptat prin selectie continua, actuala linie , care intradevar imi da satisfactie. Plecand de la un cuplu se intelege ca am facut o crestere in consangvinitate, insa nu am dat prea multe atentie acestui aspect .

  Intrebare : Si in continuare cum ai selectionati :

  A V Bruaene : Eu n-am acordat o importanta deosebita nici culorii ochilor  , singurul criteriu de importanta capitala este vitalitatea porumbeilor , vigoarea , energia la zboruri . Pentru corectarea anumitor caractere eu practic imperecherea “la compensatie” (exemplu un porumbel cu aripa prea scurta imperechez cu o porumbita cu o aripa prea lunga , etc. )

  Intrebare :  Despre compartimentul de reproductie ce ne puteti spune ?

  A V Bruaene : Am 24 de cupluri la reproductie , femelele sunt surori si semisurori cu masculii campioni .

  Intrebare : Cum ai antrenati ?

  A V Bruaene : Cresc aproximativ 50 de pui pe an , tineretul in primul an este trimis toamna pana la 160 de km . La varsta de 1 an el trebuie sa aibe 600 de km parcursi.  Nu joc femele.

  La 3 ani porumbeii trebuie sa participe la 4 concursuri pe distanta de 650- 900 km . Dupa selectia dura a concursurilor , raman cei mai buni porumbei in varsta de 4,5,6 ani , iar acestia vor fi selectionati din nou pentru participarea la concursulnational Barcelona  .

  Intrebare : Aveti porumbei de exceptie . Ati creat o linie deosebita de porumbei de Fond si Mare Fond.   Aceasta linie se bucura in prezent de admiratia multor columbofili .

  In viitor cine  va asigura continuitatea acestei opere ?

  A V Bruaene : In aceasta privinta nu sunt probleme . Am doua fete care la randul lor au cate 1 fiu .De mici copii am cautat sa cultiv in nepotii mei dragostea pentru porumbei , pasiunea pentru sportul columbofil. Unul dintre nepoti Patrik Delrue – Van Bruaene , in varsta de 31 de ani , a preluat pratic crescatoria mea. Astfel el s-a dedicat acestei preocupari . Trebuie sa mentionez ca succesul din 1984 cu Barcelona II (  1 int. Barcelona ) se datoreaza si lui Patrik.

  Asadar imi exprim convingerea ca porumbeii mei sunt pe maini bune si vor repurta succese si in viitor .

  • Foarte frumos, felicitari .

  • Frumos interviu,felicitari pentru el.Ati observat insa ca domnul Van Bruene nu zboara pui in primul an de viata decat pana la 160km.?V-ati intrebat de ce oare?Romani dau cu ei daca ar putea infiinta si maratonul super maraton la pui,Van Bruene NU,de ce oare?Marele si inegalabilul Bricoux nu zbura pui,de ce ?Si ca sa nu plictisesc as dori sa va indrept privirile la rezultatele acestor crescatori,si la ce categorii aveau super rezultate.Mult succes in 2011 tuturor columbofililor,si lasati pui sa maturizeze ca altfel nu au sanse,sa ajunga campioni.

  • frumos interviu!!!
   porumbeii din linia VAN BRUAENE sunt unii dintre cele mai bune linii la fond-maraton!!!

  • nu va suparati dar se scrie ANDRE VANBRUAENNE.
   CA SA VA LAMURITI PE ADRESA DE SUNPHOTO LA PEDIGREE VEDETI UN PEDIGREU DE LEA EL

  • Porumbeii care au zburat la concursuri de doua zile n o sa mai fie niciodata buni la concursurile de o zi.

  Write a comment