• Interviu Cav. Eros Carboni!

    3 comments

  Astazi aveam placerea sa va prezentam un interviu cu un adevarat campion, cel mai mare campion al Italiei din trecut si prezent.

  Dupa cum v-ati dat seama este vorba de catre domnul Cav.Eros Carboni, un campion in adevaratul sens al cuvantului.Cu atat onoarea este mai mare cu cat interviul a fost realizat exclusiv de catre echipa TopPigeon cu ajutorul Loft-Managerului domnului Eros Carboni si anume domnul Vlasin Samuel.

  TopPigeon.Net: Domnul Eros ne puteti prezenta cateva dintre rezultele obtinute?

  Multumesc  pentru privilegiul acordat cu acest interviu .

  Despre rezultatele din 2010 le sintetizez in   TOP 20 competitii deja  publicate si in alte reviste ca si HERBOTS.,Revista colombofila Italiana, etc…

  TopPigeon.Net: Care au fost cei mai buni sportivi  din lotul dvs. din sezonul 2010?

  Cei mai buni zburatori ai mei in 2010 au fost fara nici o indoiala cei 6 olimpionici : JACKO-ESCORT-IVY-BIG ONE-TIFFANY  si  LOCOMOTIVE care a este OLIMPIONICA IN 2007 la fond, dar si multi alti porumbei  care s-au remarcat cu onoare.pedigreeurile sunt relative deoarece in toate sunt  un coktail de neinvins..format din VAN LOON-KOOPMAN-JANSSEN-VAN BREMMEN-PELLER-DE RAUW SABLON.  Pe siteul meu www.eroscarboni.com puteti sa vedeti  toate combinatiie norocoase.

  TopPigeon.Net:Cate perechi de reproducatori aveti in prezent?

  Actual  detin 48 cupluri de reproducatori  ca si in anii precedenti  dar mereu tot mai selectionati.

  TopPigeon.Net:Care sunt ultimele achizitii ( daca sunt )?

  Ultimele achizitii sunt si au fost limitate dar foarte cautate..porumbei ce au facut diferenta  capabili de reusite imposibile si cu o linie de sange care ajuta la portarea sangelui  bun mai departe in familiile din reproductia  mea.

  TopPigeon.Net:Mentionati 3 perechi de reproducatori, din care, descendentii acestora au avut rezultate deosebite in ultimii 3 ani, si daca se poate chiar si in ultimii 6 ani.

  Cuplul cel mai remarcabil e format din KOPI si VENUS care au produs 5 porumbei olimpionici si toti fiii din acest cuplu atat masculi cat si femele ,atat cu ochi  cristalin cat si galben  sunt toti campioni.

  Merita o particulara atentie si cuplurile GERARD si JANEWAY SI :CORNELIS si LAIKA , toate cupluri care au generat porumbei olimpionici.

  De notat ca toate femelele citate VENUS-JANEWAY-LAIKA sunt surori  pline si fiice al Cuplului de Aur ALIENS CAPE si ALIENA practic VAN LOON –JANSSEN, in schimb toti masculi sunt  puri KOOPMAN  din linea KLEINE DIRK ,dar vine precizat faptu ca si alte cupluri de reproducatori  sunt aproape aceeasi linie de sange si generatori de porumbei exceptionali.

  TopPigeon.Net:Cum ati procedat in formarea rasei care va poarta numele? Ce metoda ati folosit? De exemplu, in consangvinizare pana la ce grad ce rudenie mergeti?

  Familia mea de porumbei  e determinata oriunde,e fructul  unei continue cautari al maximului, de o intuitie particulara in formarea cuplurilor,si o selectie impresionanta, foarte atent la structura ,penaj, musculatura si multa rigiditate in competitii cu o particulara atentie in cele mai importante colombodroame internationale dand ca favoriti porumbei  inteligenti.Cu siguranta totul e condimentat cu o buna doza de noroc.Despre consangvinitate  pot sa zic ca porumbeii mei sunt aproape toti  rude de mai departe,nu cred in consangvinitatea apropiata pentru a produce porumbei zburatori,dar cateodata cum s-a intamplat recent ,pentru a obtine o linie de sange favorita  am cuplat frati puri cu scopul de a reproduce.

  TopPigeon.Net:Ce metoda de zbor folositi? De ce ? Combinati metodele pe timpul unui sezon?

  Prefer sa  concurez in vaduvie totala,atat masculi cat si femelele,cresc doi  pui si pentru faptu ca am nevoie.cand puii au circa 2 saptamani iau femelele si cate un pui,adun femelele si puii in un singur compartiment central unde erau obisnuite inainte iar masculi raman doar cu un pui.

  TopPigeon.Net:Cand ati imperechiat anul acesta lotul de concursuri?

  Imperechez  de obicei zburatori in asa fel ca atunci cand ii separ sa fie cam in acelasi timp   cu primul  concurs din programu de zboruri.

  TopPigeon.Net: Care este categoria preferata, distanta de zbor?

  Categoriile de zbor imi plac toate de la 200 la 800 km, datorita acestei  lipse de noroc  ca se termina italia,fara dubii concursurile de fond provoaca  neliniste si stres.

  TopPigeon.Net:Este mai greu sa descoperi in porumbel de viteza sau unul de marathon?

  E mai dificil sa descoperi un porumbel de mataton pentru ca iti trebuie multa rabdare iar eu acest lucru nul am,la mine un porumbel trebuie sa fie bun deja de la 3 luni si fara dubii ca yearling,in caz contrar devin buni de mancat,dar tot mai des descopar de la altii ca porumbeii mei sunt buni chiar si la maraton cum s-a intamplat de recent in ROMANIA,in plus e normal pentru porumbeii mei sa castige campionate si de fond si sa devina  AS PORUUMBEL NATIONAL in ITALIA

  TopPigeon.Net:Care sunt obiectivele din acest sezon 2011?

  Obiectivele  pentru 2011 sunt de a confirma mentinerea  rezultatelor ca si in anii trecuti,chiar daca material sunt mai in dificultate pentru ca nu am destule forte la dispozitie ,88 porumbei totali pentru competiti ,mai ales pentru YEARLING ,diminuirea e datorita pierderii  foarte valoroase in 2010 ca si UNIKA ,si alti extraordinari campioni au fost trecuti la reproductie si in parte cedati,iar in plus furtul recent produs in care s-au furat 16 porumbei zburatori.ramane de vazut daca am avut buna initiativa pentru cuplurile de reproducatori facute in 2011.

  TopPigeon.Net:In care curse din acest sezon doriti sa excelati, aveti una “mai draga” ?

  Un record in competitivi  exista deja chiar daca mergem inapoi in 2008,iar aici o sa pun si confirmarea care s-a facut in revista colombofila italiana referita la concursul de la ORTONA km  403 cu 7436 porumbei .sunt convins ca va este si va fi un record de neinvins in italia si nu numai.

  Write a comment