• Hans Adriaans, un succes rasunator la Tarbes!

    0 comments

  De Hans Adriaans s-a vorbit destul de putin de-alungul anilor, asta pana cand a reusit un succes rasunator la  cursa de  Tarbes din 2009, o cursa de maraton cu traditie in care an de an strang un numar foarte mare de pasari.

  Hans de mic a fost injectat cu acest sport, pe cand tatal sau si fratele  mai mare inca jucau porumbei si chiar cu rezultate destul de bune.

  Dupa casatorie devenind independent in acest sport a hotarat sa  faca achizitii importante la acea vreme de la un crescator din zona cu rezultate foarte bune, Koller Hagga.

  In anii 1980 cuprins de ,,febra’’ concursurilor de lunga distanta, insa pasarile sale nefacand fata concurentei si de multe ori distantelor de 1000 km a hotarat sa achizitioneze porumbei de Wanroy, aceasta poate fiind si ce-a mai buna alegere care putea fi facuta, cu acesti porumbei reusind de multe ori sa iese in fata la cursele de peste 1000 km.

  Amintim ca Hans se afla  intr-o concurenta destul de puternica unde la o cursa de maraton se strang in mod frecvent circa 10.000 pasari in conditiile in care distanta lui este una dintre cele mai  mari.

  Hans alaturi de sotia sa, Henny

  Cursa care avea sa-i schimbe viata si implicit sa-l faca celebru a fost ce-a de la Tarbes National din 2009,  cursa de care si astazi inca se vorbeste.

  Era 27 iulie 2009, cand toata miscarea columbofila se concentra asupra cursei de Tarbes,  la acesta cursa Hans angajand 8 vaduvi din care reusind sa claseze 4.

  Era  a doua zi, ora 6:37:09 cand primul porumbel ii soseste lui Hans,  era ca un soc,  inca nu realiza ca este foarte aproape si mai mult ca sigur sa fie 1 National Tarbes.

  Dupa multe telefoane, intr-adevar Hans reuseste sa izbuteasca un incredibil 1 National Tarbes intr-o concurenta de 9.955 pasari avand ce-a mai mare distata  1010 km.

  Porumbelul castigator, fiind numit de Hans ,,Cantador’’  a intrat in istoria columbofila si totodata l-a facut pe Hans sa se bucure si astazi de  faima.

  ,,Cantador” 1 Nat.Tarbes, 2009

  Mai jos va prezentam cateva imagini cu crescatoria faimosului Hans Adriaans:

  Echipa Toppigeon.net ureaza mult succes tuturor columbofililor!

  Write a comment