• Gerard Koopman, 2 x 1 National – 1 / 1371 p. National Cahors 1048 km; 1 / 6086 p. Lorris 621 km

    0 comments

  In timp ce este cunoscut pentru rezultatele sale senzationale de mai multe decenii la categoriile scurte si medii , numele Koopman este de asemenea asociat de cativa ani cu rezultate foarte bune la categoria maraton , reusind chiar in anul 2016 sa castige titlul de Campion National Maraton.

  Weekend trecut a reprezentat chiar si pentru Gerard Koopman un weekend istoric, unul de vis cand a reusit sa castige doua concursuri nationale de lunga distanta.

  Totul a inceput vineri, odata cu zborul national de la Cahors caracterizat pintr-un vant destul de puternic si temperaturi foarte ridicate.

  Lansati la ora 12:30, primul porumbel constat de Koopman a fost si cel mai rapid din intregul concurs, acesta reusind sa zboare distanta de 1048 km, alaturand-se celor 60 porumbei sositi in a doua zi.

  ,,Azura” asa cum a fost boteza de Koopman este o femela din linii pure de maraton ce face parte exclusiv din lotul de femele vaduve pentru concursurile lunga distanta, aceasta reusind premii destul de importante la alte doua concursuri.

  Weekendul a continut cu rezultate de senzatie si in cadrul concursului national de la Lorris, cand acelasi Gerard Koopman a reusit sa castige locul 1 si 6 national din 6086 p, cei doi porumbei sositi fiind chiar frati de cuib.

  De aceasta data cei doi porumbei sositi, frati de cuib, fac parte din echipa de vaduvi ale zborurilor de o zi, primul sosit reusind de asemenea sa castige si alte premii importante in cadrul acestui sezon, 33/9460 p. – Chimay, 136/6743 p. – Tongeren, 307/9745 p. – Tongeren,  39 / 1208 p. – Auxerre.

  Write a comment