• Gerard Fruitier si “Clovis” loc 1 nat Narbone 2011

    0 comments

  Masculul  albastru numit “Clovis”, a sosit la ora  20.35 dupa ce a parcurs o distanta 815 km. Cu o viteza medie de 999.8 m / m el a reusit sa il faca pe Gerard Fruitier sa fie locul 1 national Franta ,   iar in clasamentul international  a obinut locul 7.
  Familia Fruitier sa apucat de porumbei cu mult timp in urma , in  1949 au concurat pe numele tatalui.  În acele vremuri  se joaca  doar pe curse pe distante scurte si medii , dar odata cu trecerea timpului aceastia au inceput sa se specializeze pe curse de distante lungi .
  Crescatoriile  familiei Frutier sunt construite toate din lemn si au  ventilatie prin acoperis. Acoperisurile sunt din tigla. In crescatorie sunt 20 de cupluri de reproducere,  48 de masculi la vaduvie, 48 femele pentru ei  care nu sunt concurate , si 25 de cupluri care sunt jucate la vaduvie totala.


  Colonia Frutier se bazeaza in general pe porumbei cumparati de la  Marc Roosens, DEMEYERE Marcel, Andre  BROUCKAERT, Yves VAN DE Poel si PHILIPPENS Pierre & Patrick.

  Dar succesul lor nu se datoreaza numai acestor porumbei cu origini bune ,   Gerard si Catherine sunt o echipa experimentata, care nu lasa nimic la voia întâmplarii. Porumbeii  care merg la concursurile de distanta lunga sunt mai întâi antrenati pe 25 km, apoi de doua ori pe 60 km. Prima data când sunt antrenati  cu clubul este o cursa pe 200 km. Masculii si femelele sunt jucati  de 7 ori înainte de a lua parte la o cursa de distanta lunga, ultima cursa de antrenament este de 500 km . Dupa aceasta cursa cele 25 de cupluri care au fost lasate la vaduvie totala sunt lasate impreuna,  apoi, o parte din ei sunt angajati la Barcelona pe pui de 2 – 3 zile, iar altii merg la  o cursa de distanta lunga organizata de regiunea de nord a Frantei. Toate porumbei vor fi jucati la doua curse pe distante lungi într-un an, nu mai mult. La sfârsitul sezonului, Fruitier a facut o lista cu tot ceea ce sa întâmplat în anul respectiv iar la sfârsitul anului, doar cei mai buni sunt pastrati!


  În timpul pregatirii, porumbeii sunt hraniti cu un amestec de sport de la MARIMAN. In acest amestec de baza, ei adauga porumb  atunci când distanta creste. In crescatorie mineralele sunt oferite la discretie.  Înainte de începerea sezonului de curse porumbeii primesc o cura impotriva trichomonozei. Porumbeii nu sunt vaccinati împotriva paratifozei. La sfârsitul iernii, ei primesc o cura cu Parastop de la  Dr.Henk DE WERDT . La sfârsitul sezonului de curse, înainte de napârlire, le va face un  tratament împotriva coccidiozei si trihomonozei. In timpul iernii porumbeii primesc numai produse naturale, cum ar fi Naturaline de la  NATURAL  si de doua ori pe saptamana o lingura de otet de mere la 1 litru de apa .

  Write a comment