• Sea Race 1 Derby Arona Tenerife – CANARY ISLANDS

    0 comments

   In data de 31.01.2017 a avut loc prima cursa a Columbodromului Arona Tenerife peste mare , un columbodrom devenit traditie care a tinut si va tine cu sufletul la gura toti columbofilii din lumea intreaga.

  Dificultatea concursurilor, si mai ales valoarea premilor l-au  facut pe acest columbodrom sa fie unul dintre cele mai apreciate.

  Perioada in care se desfasoara cursele, lunile decembrie ianuarie, luni moarte din punct de vedere columbofil, a facut ca multi dintre iubitorii acestui sport sa-si atinteasca privirea spre acest columbodrom.

  Sosirile acestei curse au fost destul de bune tinand cont ca s-a zburat 65 km deasupra insulei si 5 km deasupra marii, primul porumbel constat fiind la ora h 11:22:46, totodata acesta facand parte din primul grup sosit ( 6 porumbei ).

  In editia trecuta a columbodromului finala a fost castigata de belgianul Roger Mertens 2047353-15, totodata acest crescator ocupand si locul 13 in finala. Povestea castigatorului a socat lumea columbofila, dupa ce castigatorul in sine,  fost trimis initial la Columbodromul Belgian Masters, insa concurat sub alt nume, dupa finala ocupand locul 90, a fost cumparat de insusi Roger Mertens si trimis la Tenerife.

  Acest super porumbel, a reusit sa darame orice teorie, orice principiu al orientarii sau orice alt zid ridicat de cei ce vorbesc despre porumbei.

  Sosiri Race Sea 1

   

   

  Write a comment