• Etienne Meirlaen, povestea continua…

    2 comments

  Istoria s-a scris incepand cu anii 1980, in Deurle  la sud de Gent, unde s-a vorbit si cu siguranta se v-a vorbi ani de-a randul despre  ,,magnificul’’  curselor de lunga distanta, Etienne Meirlaen.

  In acest sport a devenit independent la varsta de 20 ani cand inca detinea afaceri importante privind plumbul si accesoriile sanitare, astfel incat de ingrijirea porumbeilor trebuia sa se ocupe in mare parte sotia sa, Yvette.

  Totul a decurs foarte bine, rezultatele nu incetau sa apara la cursele de lunga distanta devenind un concurent de temut, pana cand lucrurile au inceput sa se complice, sotia sa Yvette devendind alergica la porumbei .Toata povestea s-a terminat brusc, impreuna au hotarat sa renunte la sportul columbofil si sa vanda intreaga ,,colectie’’ de porumbei.

  In acest timp, Steven fiul lor,  mostenind talentul tatalui sau, deschizandu-si propriile afaceri, a hotarat sa cumpere o ferma la St. Martens-Latem cu gandul sa o renoveze si chiar sa locuiasca acolo.

  Ettienne mergand in fiecare zi la ferma pentru a hrani caii fiului sau, se gandeste brusc ca ar putea sa continue la ceea ce a fost nevoit sa renunte odata, la sportul columbofil.

  Noua crescatorie al lui Etienne Meirlaen!

  El nu a trebuit sa astepte mult deoarece inca atins de acest ,,microb’’ s-a apucat de treaba foarte repede, astfel dupa putin timp la ferma fiului sau au aparut porumbeii.

  Astfel din anul 2000 au fost puse din nou bazele succeselor actuale  ale ,,magnificului’’  curselor de lunga distanta, succese magnifice pintre care nu puteam sa nu amintim castigarea Nationalului Narbonne 2011 impotriva unui numar de 13.779 pasari.

  Intr-un articol viitor toppigeon.net va prezenta crescatoriile, rezultatele precum si porumbeii de top al lui Etienne Meirtaen!

  Write a comment