• Electrolitii, modul de administrare si functionale!

    0 comments

  Ce efecte au electrolitii asupra organismului si cum functioneaza?

  –         Asa cum am spus, in primul rand restabilesc echilibrul fluidelor (refac rezervele de apa în urma deshidratarii, cauzata de efort intens sau diaree);

  –         Apoi, suprima senzatia de sete.

  Cand si le administram? Cel mai potrivit moment este imediat dupa efort (o cursa pe vreme caniculara). Deci ar trebui sa fie deja în apa la întoarcerea porumbeilor. De asemenea, este indicat sa le administram înainte de îmbarcare daca vremea este foarte calduroasa. Dl. Jorisse ne sfatuieste sa procedam astfel. “Daca pasarile se intorc acasa si aproape ca se dezintegreaza din cauza pierderilor masive de lichide/saruri, e deja prea tarziu”, afirma dumnealui. In acest caz, trebuie sa administrati electrolitii peste graunte, folosind si niste Ulei (medicinal). Astfel, gustul acela tipic de sare al solutiei apoase este evitat. La scurt timp dupa servirea mesei, electrolitii se dizolva in gusa si in stomac, pasarilor li se face sete si, în consecinta, vor bea apa peste cantitatea normala, care se va fixa foarte bine în organismul lor. Probabil ca acest lucru ii va da porumbelului si un sentiment de incredere în sine. Puteti imbunatati aceasta metoda adaugand un balsam intestinal (Cometose). Fibrele pot absoarbe o cantitate mare de apa si o pot retine o perioada indelungata în tranzitul intestinal. Procedand astfel, porumbeii nu vor incerca sa se lase la apa in timpul unei curse pe vreme caniculara, pierzand astfel timp pretios. Dupa un zbor de fond, electrolitii pot fi administrati porumbeilor timp de 2 – 3 zile pentru a-i ajuta sa se recupereze mai repede.

  Cateodata, se intampla ca puii de 10 zile sa produca subit excremente apoase; uneori, e mai multa apa decat gainat. Dupa ce ati adaugat electroliti in adapatoare, rezultatul poate fi spectaculos si, în interval de doua zile, excrementele pot reveni la normal. Pasarile care sufera de Adeno (E coli) beau foarte multa apa, ca atare si excrementele sunt foarte apoase. In cazul acestor porumbei, electrolitii pot fi de ajutor. Electrolitii si chiar bauturile destinate uzului sportivilor pot fi preparate si in casa, dar sunt necesare unele cunostinte pentru a utiliza în doze corecte zaharul, sarurile si apa.

  Din articolele mele, cred ca ati înteles ca electrolitii, sedochol-ul si drojdia de bere fac parte din putinii aditivi alimentari in care am încredere. In afara de grit, bineinteles, dar acesta lucru ar trebui sa fie evident.

  Un articol de Ad Schaerlaeckens

  Write a comment