• Dorin Tamas ( RO ) – 1, 5, 13…/1212 p. Csongrad 147 km

    1 comment

  De aceasta data poposim pe meleaguri Lipovene si avem deosebita placere sa cunoastem un crescator tanar, ambitios si cel mai important, ancorat intr-o activitate columbofila sustinuta de intreaga familie. Fie ca este vorba despre sotie sau parinti, acestia sunt la fel de implicati in tot ce inseamna pregatirea, antrenarea sau hranirea porumbeilor, de aici si si titulatura folosita in cadrul columbodroamelor ,,Fam.Tamas D+D+D”.

  Dorin Tamas a iubit porumbeii de cand se stie, de fapt acesta s-a nascut pintre ei, bunicul sau crescand porumbei in podul unui grajdi. Isi aminteste ca prima pereche de porumbei a primit-o in jurul varstei de 8 ani, acestia fiind gazduiti la momentul respectiv intr-o cusca de iepuri, si de atunci nu s-a mai despartit de aceste pasari.

  ,,Fam.Tamas D+D+D”

  A participat la concursuri pentru prima data in anul 1988 prin intermediul unui vecin, insa toata acesta activitate nu a durat decat pana in anul 2002 cand acesta a fost nevoit sa renunte datorita studiilor.

  In anul 2004 pasiunea i-a fost declansata in momentul cand a fost rugat de un coleg sa-l ajute la constructia unei voliere, si plecand de la acesta acasa gandul i-a la constructia uneia, lucru care s-a si intamplat in scurt timp.

  Din anul 2007 a inceput sa participe din nou la concursuri, insa rezultatele nu au fost cele asteptate asta datorita materialului slab genetic, urmand ca in 2010 sa sa faca achizitii de crescatori de top, achizitii datorita carora se datoreaza rezultatele obtinute ulterior.

  Peste vechea crescatoria si-a facut aparita o alta, una mult mai spatioasa si mai frumoasa avand 10 metri lungime si 4 metri lungine, crescatorie care avea sa gazduiasca noii porumbei impreuna cu noile ganduri, acelea de a obtine rezultatele de varf.

  Viitorul este asigurat !

  Pentru inceput a achizionat porumbei de la tandemul Nicolaescu & Adi, porumbei care si-au pus serios amprenta asupra rezultelor, atat in campionatul national cat si pe columbodroame. Dupa acestia a urmat Fam. Toth de la care a achizionat un lot numeros pui, lot care constituie si astazi baza crescatoriei, de asemenea sfaturile primite au fost de un real folos in pregatirea si obtinerea rezultatelor.

  ,,Red Fox”- Orig. Fam. Toth, mama : 1 / 1212 p. Csongrad 147 km

  In lotul de reproductie si-au mai facut loc si alti porumbei de la Matei Boboescu , Burgus Cosma, Fratii Achimescu si nu in cele din urma tandemul format din Chicheanu & Rusu.

  Pintre porumbeii de top ai crescatoriei putem amintii femela RO 2010-392111 originala de la Fam. Toth, acesta facand parte din acel lot de pui, si desi fiind tardiva a reusit sa impuna in cadrul etapelor de fond obtinand la finele anului 2011 locul 3 Judetean Fond Tineret, respectiv locul 38 National, acesta fiind si prezenta in Expozitia Nationala de la Craiova ocupand locul 24.

  ,,Denisa” orig. Fam. Toth,  zburata Dorin Tamas !

  Un alt porumbel de top al crescatoriei este ,,Asul”, acesta a reusit sa obtina locul 6 National la Categoria AS Speed Maturi Palmares, respectiv locul 17 in cadrul Expozitiei pe Zona de Vest Categoria Fond Maturi Palmares.

  ,,ASU” – un zburator emblematic al crescatoriei !

  Si ca sa revenim la prima etapa din noul sezon, Tamas Dorin a debutat cu dreptul, acesta reusind sa castige locul 1 dintr-un total de 1212 pasari. De asemenea din totalul de 81 pasari angaajate a clasat 37 pe clasamentul general, respectiv 23 pe Centru Lipova.

  1, 5,13…/1212 p. p. Csongrad 147 km

  Primul porumbel sosit, cel care a reusit sa obtina locul 1 in fata unui numar de 1212 pasari este o femela albastra de 2015, o combinatie Koopman / Zikely&Boeh, tatal fiind original de la tandemul Nicolascu&Adi iar mama originala de la Fam. Toth, acesta fiind semisora de pe tata cu Campiona Nationala la General Maturi.

  1 / 1212 p. p. Csongrad 147 km

  Pedigree : 1 /1212 p. p. Csongrad 147 km

   

  Cel de-al doilea porumbel sosit, cel ce ocupa locul 5 in clasamentul pe club, este tot o femela, de data asta de culoare cuc, o combinatie de Gaby Vandenabeele / Koopman / Piet Manders / Peter v.d Merve. Tatal acesteia este original de la Nicolaescu & Adi, iar mama de la Fratii Achimescu, o super reproducatoare in crescatoria Tamas Dorin.

   5/1212 p. p. Csongrad 147 km

   Pedigree : 5/1212 p. p. Csongrad 147 km

  In incheierea articolului dorim sa felicitam intreaga Familie Tamas pentru tot efortul depus in praticarea sportului columbofil si ii uram mult succes pe viitor !

  • Felicitari , ai facut o alegere buna sa iei por de la fam Toth , niste porumbei extraordinari de general .

  Write a comment