• DE VANZARE -PORUMBELUL ANULUI 2016 !!!!

    0 comments

  In ceea ce urmeaza am sa va prezint porumbelul cu seria 509779 – 2014 Porumbelul Anului 2016 cu punctaj record 150,89puncte. Un porumbel de o ambitie si forta extraordinara, cu origini foarte “zdravene” de maraton care la varsta de 1 an(in 2015) a reusit sa claseze o etapa de fond 698 km si o etapa de maraton 1204 km, zic la varsta de un an dar de fapt porumbelul a fost tardiv mai avand pene de schimbat din primul an de viata. Mergand doar in weekend la ei, de fiecare data il gaseam cu cuibar facut intre gratar si usa de la intrare si de fiecare data il distrugeam si pentru ca incurca la deschiderea usii dar si cu speranta sa-l faca in alta parte.

  Tatal acestui porumbel este un deosebit mascul Nouwen Paesen 100% de la domnul Bandur Sorin din pasarile importate de catre domnul Nicu Siclovan si este consangvin pe Narbonne. Mama este o femela cu origini foarte bune de la un crescator din Filiasi care are la baza porumbei Van der Wegen si Wim Muller importati de catre domnii Adrian Craciunescu & Dr. Stanescu si un mascul “Herbotul” foarte bun reproducator cu descendenti pe podiumul national de la domnul Puf Ilie din originali Herbot.

  In anul 2016 s-a produs “surpriza” si acest porumbel “779” reuseste sa claseze 14 etape, etape foarte grele cu ploaie, grindina, vant din fata si canicula, cei care au concurat la aceste etape stiu ca nu au fost niste etape tocmai usoare si s-au pierdut foarte multi porumbei.

  Porumbelul a fost concurat la natural fiind motivat cu un pui in cuib la majoritatea etapelor, pui de care avea grija femela cu care era in pereche cand acesta era angajat la concursuri (femela fiind lasata acasa in permanenta pentru a pastra situatia de cuib).

  Hrana acestora pe tot parcursul anului este formata din boabe porumb, grau, mazare, sorg si floarea soarelul, pe care le cumpar de la diferite firme din oras, le amestec si le vantur foarte bine sa nu ramana praf care sa afecteze porumbeii odata cu consumul acestora. In primul an, ne avand experienta, am pierdut foarte multi porumbei din cauza ca nu i-am recuperat la timp si de atunci pun mare baza pe recuperarea acestora.

  Haideti sa va povestesc cum s-a intamplat totul, de fapt totul s-a intamplat la etapa de Harkov National 1204 km fiind si ultima etapa pe care acesta a zburat-o,etapa la care a fost imbarcat la 2 zile de stat acasa dupa ce sosise de la ultima etapa de fond unde clasase foarte bine realizând norma As Fond. Vazand ca este intr-o forma foarte buna,am luat decizia de a-l angaja si la etapa Harkov 1204km pentru a realiza norma As National si conform calculelor f?cute (10 etape peste 5000km clasa?i) daca clasa ?i aceasta etapa cu punctaj bun,avea sanse la castigarea titlului PORUMBELUL ANULUI. La etapa de Fond dinainte de Harkov a avut un pui mai mare care deja pleca din cuibar si am observat la mascul o mai mare atentie fata de femela, m-am gandit ca sunt sanse mari ca acesta sa o goneasca la cuib si pt a evita acest lucru am luat decizia de a incerca sa-i pun in cuibar un pui mai mic dar pe care sa-l poata hrani cu graunte,in speran?a ca-l va accepta si va reveni la pozitia pe care o avusese pana atunci si clasase bine, astfel “l-am pacalit”.

  Masculul s-a dus pe pui, l-am verificat mai tarziu sa vad daca este totul in regula, deja porumbelul hranise puiul ?i totul mergea conform planului.Avand certitidinea ca l-a acceptat si il ingrijeste, am plecat linistit de la ei. Imi aduc aminte noaptea de dupa lansare, nu am putut sa dorm mai deloc, numai la el imi era mintea, doar el exista, atat de mult imi doream sa-l vad acasa si aveam sentimentul ca este deja in voliera. Dimineata la o zi de lansare desi intrarea fusese inchisa si nu avea sanse sa ajunga asa repede, nu m-am putut abtine si m-am uitat de el in voliera, apoi am plecat cu taicamiu cateva ore cu treaba unde am stat ca pe ghimpi pentru ca îl simteam ca va veni,aveam sentimentul ca este aproape si imi era teama sa nu ajung tarziu acasa si sa nu-l mai pot anunta. Am revenit acasa si ne-am pus sa asteptam: eu, taicamiu si prietenul meu Ionut Roman. Nu va pot descrie sentimentul care l-am trait cand l-am auzit pe Ionut cum “tipa ca din gura de sarpe” VENI, VENI, VENI PORUMBELUL, tremuram tot, nu mai stiam nici sa respir si deabia ma puteam tine pe picioare de atata emotie cand l-am vazut,era spart de uliu in piept in partea stanga si pe partea dreapta probabil tot de la uliu avea cateva pene lipsa in coada si la baza acesteia. Acesta a fost cel mai puternic sentiment de emotie pe care l-am trait pana acum. In conditiile acestea a reusit sa claseze Loc 2 pe judet si astfel reusind sa castige titlul PORUMBELUL ANULUI 2016, un trofeu foarte muncit si pe care il merita din plin si unde daca nu exista noroc il putea costa viata!

  Rezultatele obtinute de 779 in anul 2016:

  PORUMBELUL ANULUI 2016 cu punctaj record 150,89p
  -Loc 2 Nat. As National
  -Loc 1 As Natinal Judet
  -Loc 2 As Fond Judet
  -Loc 2 Demifond Judet
  -Loc 3 General Judet
  -Loc 5 As Speed Judet
  -Loc 6 Fond Judet
  -Loc 6 Palmares Harkov 1204 km Judet
  -Loc 8 Campionatul Olimpic Categoria H
  -Loc 2 Harkov 1204 km Judet 2016

  Sfatul meu pt toti cei care citesc aceste randuri este sa dati sansa si la porumbeii tardivi,angajati porumbeii la toate etapele din planul de zbor(multi nu angajeaza la etapele inainte de fonduri si maratoane),selectati porumbeii la concursuri,nu la mana si cel mai important “bateti fierul cat este cald”.

  In fotografiile din album il gasiti pe 779-14,pedigreeu acestuia,parintii,o parte din ascendentii acestuia + cateva poze de la expo.

  CONTACT :

  OCHEA ELVIS – 0761251898

  Va doresc succes tuturor !!!

  Write a comment