• Cum sa hranim porumbeii, de Georges Fabry!

    0 comments

  Cum sa hranim porumbeii!

  In functie de anotimp, trebuie sa le asiguram o hrana cat mai variata si de foarte buna calitate. De asemenea, amestecul trebuie sa fie bine proportionat si dat cu grija, in functie de anotimp.

  Iarna: 50% orz, 20% grau, 20% porumb, 10% fasole uscata boabe, mazare si neghina.

  Pentru porumbeii de matca: 25% grau, 30% porumb, 30% fasole, 10% mazare si neghina, 5% floarea soarelui

  Pentru zburatori: 15% grau, 40% porumb, 30% fasole, 10% mazare si neghina, 5% floarea soarelui, iar ca desert o mica cantitate de canepa (doua trei zile inaintea competitiei si numai la vaduvi).

  La naparlire – 15% orz, 25% porumb, 25% grau, 5% floarea soarelui, 5% canepa, 25% fasole si mazare.

  Atentie: se trece in mod treptat de la un regim alimentar la altul.

  Evitati supra alimentatia – Fiti stricti in selectie. Nu hraniti porumbeii cu graunte aruncate pe podea. Folositi hranitoarele care trebuie tinute curate in mod permanent. In fiecare saptamana – de  preferinta martea dimineata -, puneti la dispozitia porumbeilor o baie rece.

  Schimbati zilnic apa de baut – spalati si curatati in fiecare dimineata adaposturile.

  Cei 75 de ani de succese importante ale crescatoriei Fabry constituie cea mai buna dovada a excelentelor metode folosite de-a lungul anilor.

  Va rugam sa notati ca ingredientele recomandate, indiferent ca sunt pentru porumbeii de matca, zburatori sau la naparlire, nu sunt droguri, ci numai adjuvante la hranirea cerealiera.

  De asemenea, sa tineti seama ca pasarile pentru reproductie sa fie de cea mai buna calitate, lucru care trebuie sa fie constatat de catre specialisti, care au o practica indelungata si succese neintrerupte.

  Dati aceste produse numai daca aveti motive serioase sa o faceti. Urmariti cu atentie metoda Fabry si veti avea motive suficiente sa va autofelicitati.

  Noi in mod solitar si sincer va dam sfaturi care sunt necesare si indispensabile.

  Write a comment