• Cristian Apachitei ( ESP ) – 1, 2, 3…/197 p. La Puebla de Cazalla 145 km

    0 comments

  Scriu acest articol cum rar am simtit sa fac, cum rar m-am bucurat si cu siguranta ma voi bucura de fiecare data cand un roman de-al nostru reuseste sa faca o figura frumoasa in columbofilie, si nu numai.

  Cristian Apachitei, caci despre el este vorba, un roman tanar de-al nostru de pe meleaguri botosenene, insa stabilit in Spania inca din anul 2002. Pasiunea pentru porumbei a existat de mic, insa datorita unor motive personale aceasta nu a putut fi dezvoltata asa cum si-ar fi dorit.

  Din anul 2015 se stabileste in Granada si cu ajutorul unor prieteni, Claudiu Dodea si Sergio Delgado reuseste sa puna din nou bazele unei crescatorii chiar in balconul blocului unde locuieste.

  Desi spatiul este unul extrem de mic, nereusind sa gazduiasca mai mult de 30 porumbei, acesta a fost foarte atent cand a venit vorba despre originea lor, in compartimentul de reproductie gasindu-se doar porumbei de Louis van loon, Janssen sau Louis Van Dick.

  Anul 2017 a insemnat pentru Cristian debutul in columbofilia din Spania, un debut pe care il astepta de mult, insa cum D-zeu rasplateste intr-adevar pe cei buni, inca de la prima etapa a reusit sa faca ceva de a dreptul spectaculos, reusind sa claseze 9 porumbei in primii 10 in cadrul Clubului Colombofil Palomas Mensajeras Granada la concursul de La Puebla de Cazalla – 145 km. De precizat este faptul ca echipa de concurs este formata doar din 16 porumbei.

   

  Nici la urmatoarele 3 concursuri pana in momentul de fata, Cristian nu a dezamagit, dimpotriva, unul dintre acestea fiind castigat, insa, despre romanul nostru vom mai vorbi si in alte articole.

  Felicitari Cristian, felicitari Romania !

   

  Write a comment