• Crescatoria Mihai Alin&Cosmin!

    3 comments

  TopPigeon.Net: Astazi aveam deosebita placere sa va prezentam un alt material care demonstreaza pasiunea si priceperea romanilor in ceea ce priveste sportul columbofil.Avem deosebita placere sa va prezentam pe domnii Mihai Alin care impreuna cu fratele Cosmin formeaza un frumos tandem din punct d vedere valoric al rezultatelor.

  Buna ziua domnilor, ne puteti prezenta cateva detalii despre tandemul dumneavoastra, activitatea columbofila, cum ati inceput si ceea ce considerati important din punctul dumneavoastra de vedere.

  Buna ziua! Ma numesc Mihai Alin, am 34 de ani si impreuna cu fratele meu Cosmin ne ocupam de cresterea porumbeilor voiajori pentru concurs. Locuim in comuna Leresti, judetul Arges, amandoi fiind de profesie ingineri silvici.
  Pasiunea pentru porumbeii voiajori am dobandit-o relativ tarziu, in anul 1991, cand bunicul nostru ne-a facut cadou un porumbel.

  Crescatoria Mihai Alin&Cosmin!!!

  Din acel moment nu ne-am mai dezlipit de porumbei, acestia devenind cel mai mare hobby al nostru.
  In anul 1993, l-am cunoscut pe domnul Constantinescu Mihai, un var de-al tatalui nostru, unul din cei mai tari columbofil din zona Muscel la acea data, acesta marcandu-ne cariera columbofila pana la inceputul anilor 2000. Sub influenta lui ne-am inscris in clubul 3/2 Campulung, in luna august 1994, din acel moment incepand o frumoasa dar si tumultoasa cariera columbofila.

  De la domnul Constantinescu Mihai am primit o multime de porumbei din campionii lui, porumbei ce ne-au adus locul 2 pe club la categoria Viteza in anul 1996, precum si alte locuri in top 10 la concursurile desfasurate pe club.

  Odata cu admiterea, in anul 1995, la Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov, pasiunea pentru porumbei m-a facut sa-l intalnesc (la recomandarea d-lui Popescu Mihai) pe domnul Suciu Ioan, fiul celebrului columbofil roman Suciu Iosif, cel care a fost unul din intemeietorii columbofiliei romane dar si un mare crescator si importator de porumbei.

  La o frumoasa expozitie columbofila impreuna cu D-nul Cretu Adrian!

  Stand in gazda la dumnealui din anul III de facultate (venind apoi si fratele meu din anul 1998), ne-am imprietenit cu el si astfel si pe timpul facultatii am stat aproape de porumbei. La domnul Suciu acasa, am luat pentru prima data contact cu ceea ce inseamna columbofilia din vestul Europei, in crescatoria lui gasindu-se descendenti directi din porumbeii adusi de tatal sau de la giganti ai columbofiliei mondiale precum: Gerard si Michel van Hee (nepot din campionul mondial Motta IV), Deschamp van Hasten, Germaine Imbrecht, Norbert Norman, Karel Meulemans, Janssen, Desmeth Mathijs, van der Espt, Raoul van Spitael. De asemenea domnul Suciu Ioan, pastra relatiile pe care le avea tatal sau, fiind prieten cu Noel de Scheemaker intemeietorul fermei NATURAL, de la care si astazi primeste cate o scrisoare si felicitari de sarbartori, dar si cu alti crescatori din Belgia si Germania.

  Un super reproducator orig.Jo Thone!!!

  In anul 1998 mare parte din crescatorie a fost decimata de dihor, pierzandu-se atunci exemplare inestimabile ca valoare columbofila.

  Datorita prietenilor, domnul Suciu Ioan si-a refacut crescatoria cu 8 exemplare Janssen de la crescatorul german Rolf Stammberger si 4 porumbei belgieni de la Szabo Ladislau, crescator stabilit in Belgia.

  Din acestia 5 porumbei Stammberger si 1 porumbel de la Szabo Ladislau au ajuns ulterior in crescatoria noastra, acestia constituind baza liniei noastre de viteza – demifond, urmasii acestor porumbei aducandu-ne pana in prezent cele mai mari satisfactii columbofile(vezi rezultate).
  Din anul 2002, am facut cunostinta si apoi ne-am imprietenit cu un alt mare crescator roman si anume Rau Precup din Sibiu, un om deosebit, de la care am invatat foarte multe lucruri despre porumbeii de fond. De la acesta am adus, mai ales in ultimii trei ani, numai fii directi si nepoti din cei mai tari maratonisti ai sai, liniile Van der Wegen, Jules Rijkaert, Van der Espt si Marcel Desmet, porumbei ai caror descendenti au inceput deja sa dea rezultate la fond si maraton (vezi rezultate).

  Impreuna cu d-nul Rau Precup!!

  Cariera columbofila

  Din anul 1994 si pana in anul 2005, impreuna cu fratele meu Cosmin am facut parte din clubul columbofil 3/2 Campulung, din cadrul Asociatiei Columbofile a jud.Arges, U.F.C.R.(actuala F.C.P.R). In cadrul clubului am indeplinit functia de responsabil tehnic si clasificator in perioada 2001-2003, iar in cadrul ASC Arges, functia de resp. tehnic judetean in anul 2004 (an foarte greu in istoria ASC Arges).
  Din anul 2005 si pana in anul 2009 am activat in cadrul clubului profesionist Muscel, din componenta U.C.P.R, fiind responsabil tehnic al clubului si clasificator in perioadele 2005 si 2007-2009. De asemenea din anul 2007 sunt membru al C.N.S al U.C.P.R si omologator.
  In toata aceasta perioada am beneficiat de colaborarea si sustinerea unor oameni de valoare, si anume Constantinescu Mihai ( fost presedinte al clubului 3/2 Campulung), Vizitiu Ion (resp. financiar ASC Arges), Radu V.Ion – vicepresedinte tehnic al FCPR, precum si Matei Adrian (presedinte club Muscel), Popescu Liviu si Andrei Marius (presedinte CNS al UCPR), carora le multumesc.
  La sfarsitul anului 2009, la solicitarea unor oameni valorosi si inimosi, am aderat la proiectul unui nou club columbofil si anume, clubul columbofil Bughea de Jos, infiintat la sfarsitul anului 2008, club ce activeaza tot in cadrul U.C.P.R. Aici, impreuna cu Belu Marius, vicepresedintele clubului, Secatureanu Cristi, casier si alti membrii valorosi, precum Popescu Liviu, Puscasu Vasile, Radu Ion, Dobrescu Sorin, etc am format o echipa ce sigur va reusi sa aduca performantele clubului Bughea la cel mai inalt nivel.

  Momentul adevarului!!!

  Porumbeii nostri

  In prezent detinem linii valoroase de porumbei atat pentru viteza – demifond, cat si pentru fond. Porumbeii de viteza si demifond provin de la Suciu Ioan din Brasov (Janssen, Delbar, Meulemans), precum si de la domnul Negrea Alexandru din Sibiu (Janssen-Desmeth Mathijs), dar si de la crescatorul olandez Jan Vosmeijer (Janssen) si german Thomas Witzmann (nepot direct din HET MIRAKEL campionul Olandei la viteza in 2002 al fratilor Gerard si Pierre Lindelauf) .

  O femela deosebita832064-07 Mihai A&C (Janssen Desmeth Mathijs)!

  Descendentii acestor porumbei si-au dovedit valoarea la nivel de club si numai numarul mic de etape la nivelul gruparilor in care am activat a facut ca performantele nationale sa fie mai modeste.
  Tinand pasul cu trendul columbofil din ultimii ani si anume cresterea porumbeilor de fond si maraton, incepand cu anul 2006 am adus in crescatorie si astfel de porumbei (vezi porumbei de fond si maraton), din tara de la maratonistul sibian Rau Precup iar din afara direct de la campionii europeni Jos Thone (fiu din BUNDER 5xBarcelona, loc 3 Primus Interpares KBDB 2006), Bas si Hugo Batenburg (nepot din 1 National Dax 1991 din 12.797 porumbei al lui Felix Roosendaal), Yves van de Poel (fiu din YOUNG PURE SANG 5xBarcelona, loc 13 Primus Interpares KBDB 2005 si fiica din LITTLE DIAMOND 3xBarcelona), Reybroeck en Zonen (nepoata din loc 5 KBDB long distance 1998, din MARSEILLE 45 Rhone Valley Champion si din MISTER BARCELONA loc 3 KBDB Primus Inter Pares 2005) si Freialdenhofen und Sohne (nepot direct din super campionii si reproducatorii SUPER 733, DONKERE SIMONS si NACHTFLIEGERIN si fiica directa din BARCA 550 de 3xBarcelona), porumbei fii si nepoti din mari campioni ai caror descendenti speram sa formeze una din cele mai redutabile linii de porumbei de fond si maraton din zona Muscel si de ce nu si din Arges.

  706095-08 Yves van de Poel

  Atat mie cat si fratelui meu ne plac toate categoriile de distanta, si de aceea indiferent de trendul columbofil nu vom renunta la porumbeii de viteza si demifond, cautand sa-i imbunatatim si pe acestia.

  Nu pot incheia fara sa-l mentionez pe fratele meu Cosmin, un columbofil cu un al saselea simt extraordinar, un columbicultor dar si un excelent antrenor si angajator de porumbei in curse, fara de care, trebuie sa recunosc nu am fi obtinut performante.

  Dupa munca si rasplata!!!

  Pentru pasiunea deosebita si profesionalismul de care dati dovada echipa TopPigeon va felicita si va ureaza mult succes in noul sezon!

  Write a comment