• Casaert – Senechal ( BE ) – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10…/ 682 p. Peronne ( 99 km )

    0 comments

  Sebastian Casaert un columbofil  de care cu siguranta toata lumea a auzit cel putin odata, un columbofil care domina de ani buni cursele de demifond din Belgia alaturi de Francois Sénéchal.

  Viata lui Sebastian Casaert a fost mai mereu in preajma porumbeilor, nascut practic pintre porumbei, tatal sau Maurice practicand acest sport de peste 40 ani, el nefacand altceva decat sa continue munca acestuia. La inceput inceputurilor acum 31 ani Sebastian a avut grija de porumbeii lui Francois Sénéchal, nimeni altul decat tandemul actual cu care a reinceput activitatea din anul 2000.

  Dupa 8 ani devine managerul unui binecunoscut columbofil, insa toata activitatea nu dureaza decat un an de zile, un an in care Hétru-Casaert ( numele tandemului ) obtine rezultate spectaculoase. Deja Sebastian Casaert devine din ce in ce mai cunoscut lumea columbofila si in anul 1996 devine manager pentru nimeni altul decat Silvere Toye, parteneriat care dureaza pana in anul 1999 cand primul hotaraste sa zboare singur dintr-o alta locatie.

  Aceasta locatie nu avea decat sa fie o fosta ferma pe care acesta a cumparat-o special pentru a incepe practicarea sportului columbofil la cel mai inalt nivel, ferma unde si acum Sebastian locuieste cu minunata lui familie. Si cum socotelile de acasa nu se potrivesc niciodata cu cele din targ, in noua locatie, se naste ceea ce inceput in urma cu 31 de ani, parteneriatul cu Francois Sénéchal.

  Chiar daca viata a fost mai putin corecta pentru Sebastian, odata prin moartea tatalui sau, Maurice Casaert considerat si acum un fenomen in sportul columbofil Belgia, sau boala fiului sau Hugo prin care a trecut cu bine, tandemul Casaert – Senechal a reusit sa obtina rezultate de a dreptul impresisionate, pintre care 3 titluri de campion national : 1 National Pui KBDB 2007 ;  1 National As Mare Demifond Belgia KBDB 2011; 1 National As Mare Demifond Belgia KBDB 2013, respetiv un numar impresionat de 5 victorii nationale : 1 Souillac Nationaal 2000 din 7.154 porumbei;  1 Brive Nationaal 2004 din 7.446 porumbei;  1 Bourges Nationaal 2008 din 13.472 porumbei;  1 Bourges Nationaal 2012 din 20.577 porumbei; 1 Argenton Nationaal 2012 din 26.133 porumbei;

  Sunt foarte multe de spus despre Sebastian Casaert, poate nici o carte nu ne-ar ajunge sa insiram toate gandurile, trairile si mai ales drumurile columbofile pe care acesta a pasit, insa, ceea ce putem sa spunem este ca acest weekend a insemnat debutul in noul sezon, in care acesta pur si simplu a demonstrat inca odata, asta daca mai era necesar ca sportul columbofil pentru el nu mai are nici un secret.

  Felicitari, Sebastian Casaert !

  Write a comment