• Burciu Daniel ( RO ) – 1, 2, 3, 7, 8, 9…/1058 p. Kistelek 203 km

    0 comments

  Burciu Daniel, un nume de top in columbofilia din tara noastra ce a reusit sa se impuna in sportul columbofil prin rezultatele obtinute, atat pe plan zonal, national dar si in cadrul Lotului Olimpic al Romaniei.

  S-a nascul in Tecuri, insa locuieste in judetul Caras Severin, un judet destul de greu din punct de vedere columbofil, mai ales din prisma rapitoarele, insa acest lucru nu la oprit in drumul spre succes, succes care a aparut relativ repede datorita pasarilor si seriozitatii de care da dovada.

  Pasiunea pentru porumbei a avut-o de mic copil, insa cum drumurile vietii nu stim unde duc, din motive financiare a fost nevoit sa paraseasca tara si acesta pasiune a fost abandonata pentru moment.

  Primul semnal de alarma a fost tras in anul 2000, cand pentru doi ani a revenit in tara si rezultatele au aparut in cel mai scurt timp, astfel in cadrul concursurilor cu puii din acelasi an a reusit sa castige locul 1 Derby de la Tarna Mare. De asemenea in cadrul aceluiasi sezon a castigat tot ce se putea castiga, locul 1, 2, 3 Viteza, respectiv locul 1, 2, 3 Demifond, fiind chiar si locul 1 National la Categoria Demifond Pui in cadrul Expozitiei Nationale.

  Totul a fost doar un vis de toamna, acela de a practia columbofilia intr-un mod constant, intrucat in anul urmator a fost nevoit din nou sa paraseasca tara, si sportul columbofil a fost iarasi abandonat. Cu multa munca si mai ales ambitie, acela de a-si implini visul,  Burciu Daniel a pus bazele unei firme de transport, dar si asa, distanta era in continuare un factor ce il tinea departe de porumbeii sai.

  In toata aceasta perioada si-a format un lot puternic de reproductie achizionand porumbei extrem de valorosi, si astfel in anul 2006 a ajuns in crescatoria lui Olteanu Cosmin de la care a achizionat mai multi porumbei. Tot cu acesta ocazie s-a imprietenic cu managerul crescatoriei, Dragusin George de la care a invatat foarte mult despre pregatirea porumbeilor.

  Alaturi de Cosmin Olteanu !

  Anul 2009 a fost un an de referinta, a reusit sa obtina primele rezultate cu adevarat de top, reusind sa fie Campion National la categoria Fond Crescator, respectiv Vicecampion National la General Crescator.

  Anul 2010 a reprezentat un nou inceput, din diferite motive acesta a fost nevoit sa isi multe crescatoria la 10 km de oras, crescatorie din care concureaza si acum.

  Si cum campionii se nasc campioni, a durat doar 3 ani pana in 2013 cand a devenit din nou Campion National, de acesta data la categoria AS Crescator, si totodata locul 3 in Lotul Olimpic la Categoria General Palmares. Se pare ca numarul trei este unul cu noroc, intrucat dupa alti trei ani in 2016 a reusit din nou aceeasi performanta, Campion National in cadrul Categoriei AS National Tineret.

  ,,Olimpicu” – 3 Lotul Olimpic General ’14

  De asemenea, desi cariera de columbofil este una relativ mica, Burciu Daniel a obtinut mai multe titluri de Vicempion National in cadrul Categoriei General Crescator ’09, Viteza Crescator ’14, General Crescator ’14, General Palmares 3 ani ’16, si nenumarate Titluri de Campion Judetean si Provincial.

  ,,De 003′ – 1 Demifond Tineret ’14 Provincia de Vest

  ,,De 897” – 1 National AS National Tinere ‘ 16

  ,,De 170′ – 1 AS Speerd Pui ’16 Provincia de Vest

  Data de 01.05.2017 a reprezentat primul succes  in cadrul Asociatiei Timis, asociatie in care concureaza incepand din acest an, acesta reusind sa obtina primele trei locuri in clasament pe Clubul Faget dintr-un total de 1058 pasari la concursul de Kistelek ( 203 km ).

  1, 2, 3, 7, 8, 9…/1058 p. Kistelek  203 km

  Primul porumbel sosit, cel care a reusit sa obtina locul 1 / 1058 p., este un frumos mascul de culoare albastra, yearling, cu o super origine, fiind frate de mama cu 115068-2013,  respectiv frate de tata cu 185120-2010 !

  Ronaldo – RO 2013 – 115068

  Olimpicu’ – RO 2010-185120

  In incheierea articolului dorim sa-l felicitam pe domnu’ Burciu Daniel urandu-i  mult succes in continuare !

  Write a comment