• Burca S. Ionut – Cel mai bun crescator al Aradului in 2010 si al zonei de Vest !!!

    13 comments

  Campionul National Fond,As. Fond si As. Maraton 2010!

  Pe domnul Burca S. Ionut unii il cunosc, altii abia l-au cunoscut, dar cu siguranta multi il vor cunoaste si in viitor. Este un crescator de 27 de ani care concureaza din 2007 si a reusit sa faca in 3 ani ceea ce nu a mai facut nimeni in Arad, pana la aceasta vreme. Ce a reusit sa faca ? Simlu, performanta, rezultate incepanad cu 2008 a urcat pe podiumurile judetului Arad cucerind 10 trofee si avand 9 porumbei in Expozitia Nationala, primind si o „Diploma de Merit” din partea conducerii aradene, a continuat in 2009 cu castigarea a 29 de trofee pe Arad, 15 trofee in Clubul de Maraton Transilvania, 3 trofee NATIONALE in Clubul de Maraton ( Transilvania + Moldova ), 3 National Crescator Fond Palmares, 7 Maraton „Cupa Europei” prezent in Expozitia de la Dortmund si 13 porumbei in Expozitia Nationala, urmeaza 2010, un an plin de rezultate si de recorduri atat pentru dansul dar si pentru judetul si Clubul din Vladimirescu in care acesta concureaza. 35 trofee pe judet de la demifond pana la AS Maraton, UNIC in Arad si in ROMANIA, 9 trofee NATIONALE din care 5 Titluri de Campion National, 2 Titluri de ViceCampion National si 2 locuri 3 Nationale, 8 Fond „Cupa Europei” prezent in Expozitia de la Dortmund si 14 porumbei in Expozitia Nationala, fiind recunoscut de conducerea Asociatiei Columbofile „Voiajorul „ Arad prin inmanarea unei diplome ca „ Cel mai bun Crescator in 2010”. Senzational, dar sa aflam de la dansul mai multe date despre porumbeii campioni de anul acesta de la fond si maraton, despre crescatorie, despre metoda sa de joc, pozitia de cuib sau stadiul de naparlire al Campionilor, in urmatoarele randuri :

  CRESCATORIA   ASILOR
  Familia Burca S. Ionut – Ana & Briana

  Crescatoria este orientata cu fata catre sud.
  Are 12 m lungime si 4,5 latime. Formata din 4 compartimente. 2 compartimente pentru lotul de zbor,  1 compartiment femele vaduve,1 compartiment pentru pui. Este construita din lemn, pe exterior cu lambriuri si in interir cu OSB, este prevazuta cu gratare pe toata suprafata, distanta dintre gratare si podea este de 0,40 m. Atat in fata cat si in spate, intre podea si gradare, exista aerisire, tavanul este partial deschis astfel incat aerul care intra pe jos sa se poata ridica in sus pentru a ajunge in pod. Podul crescatoriei este prevazut cu orificii in ambele capete iar de-a lungul crescatorie sub primele 2 randuri de tigla exista doar plasa. Toate acestea pentru  o aerisire cat mai buna, un aer cat mai curat, si ca sa nu existe nici un pic de umiditate.

  Metoda de joc este in functie de categorii,distante, porumbeii destinati pentru concursurile pe distante intre 100-750 km concureaza dupa metoda „Vaduviei” iar cei pentru distante peste 750-800 km pe metoda „Natural”.Consider ca fiecare metoda ofera niste  beneficii maxime pana la un punct, iar despre aceasta tema, sa-i spunem asa „De ce Vaduvie si nu Natural sau invers” intr-un alt articol.

  Burca Ionut-Ana & Briana!!!

  Pentru rezultatele foarte bune obtinute in anul 2010 echipa TopPigeon.net va felicita si va ureaza mult succes!!!

  Write a comment