• Bunul simt vs. columbofilia…incotro in Romania?!

    4 comments

  In randurile de mai jos echipa TopPigeon.net prezinta un articol destul de dur, dar care  cu siguranta reflecta in mare parte situatia columbofila din tara noastra vis-a-vis de bunul simt al columbofililor.

  Bunul simt…un cuvant mare, un termen necunoscut, poate inexistent pentru unii!!!

  Columbofila…un sport la care toti se pricep, insa putin cunosc!!!

  Si ce au in comun?…pentru unii totul, pentru altii nimic….

  Am ajuns sa fim priviti sau mai bine spus sa nu fim priviti cu ochi buni, am ajuns sa fim considerati niste ,,huligani” ai columbofiliei din Europa, numele nostru fiind asociat adesea cu incercari de furturi de la crescatori celebrii, am ajuns sa nu fim primiti in vizite columbofile doar dintr-un singur motiv…suntem ROMANI.

  Modul nostru de a ne comporta, incercarile de frauda si mai ales scandalurile columbofile ne fac sa iesim din ce in ce mai mult in evidenta, dar din pacate in mod negativ….pacat, avem porumbei deosebiti care pot clasa fara probleme un intreg sezon, avem porumbei completi insa columbofili incompleti.

  Avem generatii de tineri columbofili care cresc in mocirla noastra, se afunda in ea si probabil o vor continua mai  departe.

  Columbofila, ca si orice sport creste doar prin oameni cu bun simt, responsabilitate si mai ales respect…insa multi dintre noi nu ne putem respecta nici macar pe noi!

  S-avem puterea sa ne cunoastem invinsi, s-avem puterea sa felicitam pe cei de langa noi, s-avem puterea sa fim mai buni…totul in viata fiind trecator, chiar si un titlu de Campion National, insa un singur lucru va ramane vesnic, RESPECTUL!

  De multe ori am uitat de placerea de zbura porumbeii, am uitat de placerea de a fi columbofili…totul din cauza ..goanei” dupa cupe, medalii, diplome care peste ani nu vor mai valora nimic.

  Am ajuns sa tratam porumbeii ca niste roboti, ii indopam cu tot felul de produse care de cele mai multe ori nu contin decat substante sintetice care nu fac altceva decat sa-i distruga…insa nu conteaza, ne ghidam de cele mai multe ori dupa ,,scopul scuza mijloacele”.

  PS: Poate acest articol este foarte dur, sper sa motiveze pe cei mai multi dintre noi deoarece acesta  reflecta de cele mai multe ori situatia columbofila din Romania, o Romanie columbofila cu prea putin BUN SIMT.

  Sa ne mandrim ca suntem ROMANI, cu respect echipa TopPigeon.Net!

  • Da. In mare parte ce scrie este adevarat,dar sa privim in spatele acestei cortine este imaginea pe care singuri ne-am creeat-o.De la inceput trebuie spus ca apelativul de columbofil trebuie pus doar la 20-30 dintre crescatorii din Romania,restu iubesc sau au iubit porumbeii,ii cresc din placere neavand ambitii sau dorinte spre a accede spre varful piramidei,altii si-au facut prietenii si invart in acest vicios plin de betivani,hoti,gainari….si de oamanii plini de caracter,pentru ca acesta este adevarul gasim intre noi tot felul de persoane.Insa este la latitudinea fiecaruia cat de mult vrea sau se lasa sa fie ”manjit”,proverbul romanesc ”spunem cu cine esti prieten ca sa iti spun cine esti” se potriveste foarte bine in lumea noastra.Ca avem o imagine urata afara se poate sa tot fie,nu am avut legatura cu multi columbofiili ca sa spun cu certitudine asta,un lucrul este sigur si aici de cand este lumea avutul tenteaza iar cei saraci au furat de la cei bogati.Sa nu fiu inteles gresit doamne fereste , nu este vorba numai de porumbei,asta fac hotii de cand e lumea, nu toti roamanii plecati afara care au ca si pasiune porumbeii ii dovedesc prin furt.
   Ne judeca gresit pentru ca nu inteleg de ce apelam la furturi dupa ce ei ne-au ajutat prin cei din conducerile uniunilor sa primim porumbei la preturi accesibile…..de la acest punct se dezvolta alt subiect pe care nu sunt nici pregatit si nici dispus sa il abordez acum.
   In legatura cu tinerii care vin din spate nu se poate spune ca nu au modele,este imposibil ca in fiecare judet sa nu existe oameni de caracter si cu conduita morala,nu este nimeni de vina ca tinerii aleg ca si modele alte persoane care li se pare ca reprezinta modelul lor in columbofilie si viata,”guru” lor.
   Scandalurile din columbofilie au loc tot din cauza noastra deoarece am ales in fruntea noastra ca si reprezentanti oameni care pot fi compromisi,care au si alte prioritati in afara de binele sportului columbofil. Multi dintre noi comenteaza si aduc reprosuri dar pur si simplu nu vor sa se implice multumindu-se doar sa priveasca din umbra.Intradevar ca si presedinte in columbofilie este o functie foarte dificila si trebuie o persoana cu adevarat deosebita,care sa controleze aceasta gloata plina de oameni din toate clasele sociale cu diferite tipuri de comportament si caracter.Puternic,bland,inteligent,maleabil cu putere de conducere si cu acoperire din punct de vedere al cunostintelor si rezultatelor columbofile.
   Avem ce votam!
   Chiar in timp ce scriu aceste randuri ma gandesc la nivel de judet (Gorj) ca nu avem din 170 membri o persoana care sa fie perfecta prin tot ce am spus mai sus. Fiecare care depunde candidatura spre a accede la aceasta functie are ceva in spate, ambitie pentru a se razbuna ,chiar moral pe un grup rival(pentru ca asta suntem la nivel de cluburi-grupuri si grupulete),motive financiare,orgolii….etc.
   Chiar daca ajung sus si pornesc pe un drum bun in timp,lipsa personalitati si alierea la un grup ii fac pe unii presedinti sa deviieze de la a reprezenta interesele tuturor sau cel putin asta s-a intamplat cu ultimul om in care am crezut.
   90 % din omeniicare au crescut in umbra unui ”cotetar” acolo vor ramane indiferent de intelect si rangul social pe care il vor detine, il va chema cotetul si va accepta tacit mai mult sau mai putin superioritatea acelui de multe ori ”ZERO” pe care au deschis ochii !
   Omul despre am scris mai sus nu mi-a respins apelul in ajunul Anului Nou deorece ”cacanarii” din jurul lui i-au raportat ca mi-am exprimat public ceea ce gandesc.Poate dupa acest comantariu voi sta singur la imbarcari …!!!!
   In viata suntem ceea ce alegem sa fim !!
   ”Lasati porumbeii sa zboare”

  • Cer scuze nu am corectat ce am scris asa ca au aprut greseli ..apelativul columbofil trebuie pus doar la 20-30 % dintre crescatorii..trebuia sa fie !
   De asemenea imi cer scuze si pentru cei care au simtit ca sunt lezati sau li se pare ca sa facut referire la persoanele lor,asta simt ,asta scriu si nu cer scuze decat foarte rar….prefer sa nu fiu pus in aceasta situatie !

  • un articol bine venit si foarte adevarat.
   din pacate uitam ca trebuia sa fie doar un hobby,o placere ,o relaxare
   acum toti vor rezultate si se folosesc de toate mijloacele si sunt multi din cei care ingroasa randurile unei aociatii care nu stapanesc bine nici limba romana. toti vor rezulate si sa fie sus dar nu au timp de documentatie.
   incepatorii si copii nu sunt ajutati si nici nu are nimeni timp de ei…..asa e la noi,din nefericire ne obisnuim cu asta
   PS:
   candva in trecut si campionii au fost incepatori

  • Cred, doar ca avem din ce in ce mai multe de facut, si mai cred ca si noi contribuim foarte mult la acest lucru.

  Write a comment