• Bucati de suflet prietene cu vantul!

    6 comments

  Ajungand in anul 2011, doar auzind de termenul porumbel voiajor ne duce cu gandul la performante sportive , curse impresionante, castigarea de cat mai multe trofee.

  Porumbelul voiajor, a ajuns ca un automobil de curse, la 1000 km schimbam uleiul, la 5000 km distributia…singura diferenta este ca noi nu folosim ulei si benzina, doar produse care ii stimuleaza si ii faca se comporte ca niste roboti.Probabil urmatoarea linie de porumbei pe langa Janssen, Delbar, Desmet….va fi ,, Pigeon Lamborghini Gallardo”

  Adevarata placere de a creste porumbei!

  S-a uitat de placere de a sta in fata volierei intr-o duminica frumoasa de vara si privind porumbeii cum zboara, s-a uitat de emotia iesirii primului puisor din ou… s-a uitat de emotia de a creste porumbei.Astfel de momente frumoase si palpitante au disparut de mult pentru cei mai multi dintre noi…iar pentru ce-i mici nu au existat niciodata.

  Stai ca te prind!!!

  Crestem porumbei doar pentre competitii, doar pentru a bate pe X si Y, doar pentru a ne umfla in pene ca sunteti ,,cei mai mari, cei mai mari”! Oare daca porumbeii voiajori ar sti ce se intampla cu ei, ar mai veni acasa???

  Trecand peste aceste lucruri, considerate urate, doresc sa va prezint  un alt fel de crescator, un altfel de om, un om care considera si trateaza porumbeii voiajori ca pe niste fiinte si nu ca pe niste ,,roboti”.

  Persoana despre care va spuneam se numeste Petre Adrian, un om deosebit care creste fiinte deosebite.Pasiunea pentru porumbei o are de mic, insa aceasta pasiune nu l-au facut niciodata sa renunte la ea, chiar daca face sacrificii mari in  a ajunge la ei, acest lucru intampladu-se de cele mai multe ori in weekend.

  Adi pintre preferati!

  Intrand in voliera spatioasa, frumos ,,dichisita”,  Adi  parca se desprinde de viata cotidiana de zi cu zi, uita praful orasului si de zgomotul  infernal…intra int-o lume in care multi dintre noi  au uitam cu e… sau n-au fost niciodata in ea.

  In timpul saptamanii porumbeii sunt ingrijiti exemplar de bunica, ingrjiti ca niste nepotei cuminti si ascultatorii…insa acestia devin putin gelosi doar cand vine acasa nepotelul cel mare,  Adi.

  Bunica cu unul dintre nepotei, ,,Super Gladius”!!!

  As putea spune multe despre despre aceasta pasiunea, totul la superlativ, despre un om care intr-adevar considera porumbeii niste fiinte, numiti si ,,bucati de suflet pritene cu vantul”!!!

  In final Echipa TopPigeon felicita pe domnul Petre  Adi pentru aceasta pasiunea  si ii ureaza bunicii multa putere de munca si cat mai multa atentie ,,nepoteilor”!!!

  Cu respect, Clau!

  Write a comment