• Adrian Tanase ( RO ) – 1, 2, 7, 8…/ 2153 p. Pogoanele 163 km

    0 comments

  Adrian Tanase, un nume de referinta in columbofilia din Romania in ceea ce priveste concursurile de fond maraton din cadrul UCPR-ului, si mai nou, membru in FCPR. Cele 23 de prezente in top 3 national in cadrul celor doua entitati sportive l-au facut sa fie privit unul dintre cel mai apreciati columbofili din ultimii ani.

  Ca sa incepem cu inceputul, inceputurilor, pentru cei care nu il cunosc, desi ma indoiesc de acest lucru, Adrian Tanase este un columbofil ce locuieste in orasul Pitesti si activeaza actualmente in cadrul Asociatiei Columbofile Arges, afiliata la FCPR. Desi este un judet numeros cu peste 1200 de crescatori, acesti si-au impartit drumurile catre cele doua federatii, in cazul nostru, Adrian Tanase, dupa multi ani in care a obtinut rezultate de top in cadrul UCPR-ului a considerat ca a venit momentul unei noi provocari, FCPR.

  Categoria sa preferata este maratonul, insa incepand cu 2016 acesta si-a indreptat privirea si catre concursurile de fond, astfel si-a adus 3 perechi  pentru a aborda acesta categorie. Acest nou proiect continua si in anul 2017 cand si-a propus aducerea altor 4 perechi in crescatorie.
   
  Si cum totul pleaca de la reproductie, in compartimentul de matca si-au facut loc doi fii din cel mai bun reproducator a lui Mark van den Berg, ambii fiind semifrati cu ,,Toby”, campionul national la fond in Olanda 2015.
  De asemenea pe langa acestia a mai fost adus un mascul original de la Arie Drijkstra ( consagvin pe Okidoki ), un fiu direct din femela olimpica la demifond a Tandemul Simion Emil & Stelica Dumitran, o fiica din campionul national la fond palmares orig. Familia Herbos, o fiica din olimpica Belgiei la demifond orig.  D’hondt Serge, si nu in cele din urma cativa porumbei orig. de la Florea Sorin.
   
  Pana in momentul cand noii porumbei vor confirma, baza crescatoriei pentru maraton o constituie cei doi porumbei emblematici, ,,Vlad Tepes” si ,,Poky”. De asemenea un rol important in obtinerea acestor rezultate de top o constitue si mama lui ,,Poky”, si anume ,,Batrana” care s-a dovenit a fi cea mai buna reproducatoare a crescatoriei, fiind mama, bunica si strabunica multor porumbei de top.
  ,,Batrana”
  ,,Poky”
  ,,Vlad Tepes”
   Pintre acesti porumbei si-au facut loc si cativa porumbei de la crescatori de top din Romania, bunii sai prieteni, nimeni altii decat George Vochin, Dinu Moise au Preda Gheorghe ( ps : Adi ne-a transmis ca ordinea celor 3 nu reflecta ordinea prieteniei cu acestia ).
  Avand in vedere baza solida la reproductie, toti campioni acestuia sunt strans inruditi intre ei, astfel ,,Vlat Tepes” este tatal lui ,,Athos” si bunicul lui ,,Spartacus”, ,,Poky” este mama lui ..Atilla” si bunica aceluiasi ,,Spartacus”, totodata ,,Poky” este matusa ,,Vicecampionului”. La randul ei ,,Batrana”,  baza crescatoriei, este bunica lui ,,Atilla” si a ,,Vicecampionului” precum si strabunica lui ,,Spartacus”.
  Si cum valoarea acestor porumbei este una incontestabila, referintele nu au contenit sa apara, astfel, Vicecampionul  National la Mare Fond 2016 a lui Micuta Aurel are sangele acestor super porumbei. Un descendent din acestia detine si Giuliano Radulescu datorita carora a reusit sa obtina locul 1 National Mare Fond Tineret 2016.
  De asemenea ,,Batrana” este bunica locului 8 National AS Maraton Tineret a lui Bejan Alin ( Cearly ) si strabunica locului 2 National AS Fond Yearling pentru Tandemul Necula Ionut + Tatal.
  ,,Spartacus”
  ,,Vicecampionul”
  ,,Atilla”
  Referitor la rezultatul de top inregistrat la prima etapa din noul sezon columbofil 2017, Tanase Adrian a reusit sa ocupe locul 1 si 2 din 2158 porumbei la concursul de Pogoanele 163 km, desii porumbeii sunt unii de fond – maraton.
  1, 2, 7, 8…/ 2153 p. Pogoanele 163 km
  Primul sosit este fiu dintr-un original de la Dinu Moise ( fiu 41 – 2 National As Maraton ) iar mama lui este o femela originala de la Mark van den Berg ( Vandenabeele x De Rauw Sablon ).
  1 / 2158 p. – Pogoanele 163 km
  Cel de-al doilea sosit este frate de tata cu Vlad Tepes, iar dupa mama nepot din ,,Batrana”.
  2 / 2158 p. – Pogoanele 163 km
   Felicitari, Adrian Tanase….mult succes la maraton ! 🙂

  Write a comment