• Comb Baas & Berg (NL, De Kwakel) – 1 National Pau 1064 km

    0 comments

  Tandemul format dintre Richard van de Berg si Paul Baas reprezinta una dintre cele mai puternice colonii de maraton cu o ascensiune impresionanta in columbofia olandeza din ultimii ani.

  Parteneriatul celor doi verisori Paul Baas (49 de ani) si Richard Van den Berg (54 de ani) s-a nascut incepand cu anul 2016 in curtea lui Richard, columbofilia fiindu-le cunoscuta celor  doi datorita lui Theo Bass, tatal lui Paul, respectiv unchiul lui Richard.

   

  Theo Bass

  Inca de la inceputul rezultatele lor au fost impresionate, reusind chiar sa devina campioni la maraton în anul 2017 in Provincia Noord-Holland si Zuid-Holland!

  Paul si Richard si-au manifestat dorinta de a participa doar la concursurile internationale organizate de ZLU, acest lucru aducandu-le faima de care se bucura acum.

  Faima le-a fost conturata si de sosirile nocturne, nu de putine ori porumbeii lor fiind constatati la ore destul de tarzii, amintind aici numele ca  “Leontien”, “Top Secret”, “Hellboy”.

  Atipic pentru crescatorii de maraton este faptul ca cei doi detin destul de putini porumbei, crescatoria lor gazduind 5 – 7 perechi de matca de unde reproduc în fiecare an aproximativ 50 de pui.

  Pentru Paul si Richard (Comb Baas & Berg), concursul Pau Int. 2019 a reprezentat cu adevarat apogeul columbofil, un concurs cand cei doi au reusit sa invinga colosii columbofiliei Olandeze, porumbelul castigator avand de strabatut o distanta de 1064 km, inregistrand o viteza de 1138,98 m / min.

  1 National Pau, Olanda

   

  Nici in cadrul referintelor acestia nu stau deloc rau, descendentii porumbeilor lor reusind sa obtina rezultate spectaculoase la maraton pentru crescatorii ca Harry Hendriks, Frank Hage sau Corne van Oeveren.

  Write a comment