• Francois Tobback – Loc 1 National 2010 Demifond

    0 comments

  Francois spune ca sezonul 2010 a fost cel mai bun din viata lui si nu credea ca ar putea realiza vreodata performante asa bune . Sotia mea Diana, care, de asemenea iubeste porumbeii a spus ca nu am avut un sezon bun deoarece noi in fiecare an castigam cel putin cate 30 de premii de loc 1  ,  iar in 2010 am castigat doar 18 premii x 1. Deci, nu am câstigat numarul de premii 1 cu  care suntem obisnuiti, dar la nivel de campionate am câstigat tot!

  Detaliu important: Francois a fost nu numai campion national la viteza ,  ci a castigat si loc 7 si 8 national la demifond cu porumbeii tineri .


  Pentru a deveni campion national, trebuie adunate punctajele la 5 etape , nominalizand numai 2 porumbei , acest lucru la curse de 250 km – 400 km.

  Castigatorul a fost Francois TOBBACK cu un coeficient de 10, 91% (adunat din 10 premii necesare . Al doilea a fost Lanslots-Dockx (Merksplas – 11,23%), al treilea Van Mechelen Luc (Oud-Turnhout – 13,22%).
  Francois marturiseste, “Trebuie sa multumesc  celor 3 porumbei fara de care nu as fi putut castiga campionatul national  , cele trei pasari sunt “332,” “315” si “122.”

  De “332” (B07-2189332), este cel mai bun porumbel din crescatoria TOBBACK Doar pentru informare, în 2009, “332” a fost loc 4 national as demifond. Pedigreeul acestui porumbei nu contine nimik special.

  Porumbeii de baza

  Francois  a început sa creasca porumbei  în 1970. În 1973 sa casatorit cu sotia sa Diana, ea fiind o iubitoare de aceste innaripate. Când Francois a trebuit sa lucreze ca profesor si era plecat mult timp de acasa, 80% din responsabilitati asupra crescatoriei au ramas pe umerii Dianei. Chiar si acum ea are o multime de munca în crescatorie.


  Colonia  TOBBACK a fost formata  cu porumbei de la Louis Pepermans (Zemst), Dendooven (Zuienkerke), Hofkens (Merksplas), Fratii  Janssen (Francois cumparat patru oua în ’75 si doua oua într-’77 din “Geeloger”), Felix Pauwels (Herne), Flor Engels (Putte), Alfons Vanderperren (Schiplaken), Desbuquois (Kapelle OD Bos), Van Utterbeeck (Boortmeerbeek – foarte bun crescator)!  La mijlocul anilor 1990, fiica lui Francois si Diana sa casatorit cu fratele lui Eddy Janssen (Zandhoven).

  Eddy este un crescator de top pe distanta de mijloc din provincia Anvers si are porumbei numai direct Dirk Van Dijck. Prin aceasta privinta, unele pasari Van Dijck a ajuns si in crescatoria lui TOBBACK.  În 2005, Francois a obtinut un cuplu de Marc Vandaele printr-un prieten .

  CRESCATORIA

  “Am doua compartimente pentru vaduvi, unul foarte mare si unul mic”, explica TOBBACK. “Crescatoria mare  este construita din caramida, iar cel mic este din lemn si situat chiar lânga compartimentul de tineret.  În compartimentul  mic, am doar opt vaduvi, si în cel  mare am 33 vaduvi. Vaduvi mei  sunt împartiti  în mai multe echipe. O echipa de 16 vaduvi este concurata saptamânal pe distanta de viteza- demifond. O alta echipa de 20 (doua grupuri de zece) concureza pe distante de demifond-font , si o echipa de 5i vaduvi sunt numai pentru  cursele de maraton. Crescatoria de lemn este in responsabilitatea  Dianei , si trebuie sa recunosc ca cei 8 vaduvi gazduiti acolo sunt cei mai buni . Se poate sa fie ea un crescator mai bun ? Sau crescatoria sa fie mai buna ? Nici eu nu am gasit raspunsul ..


  Toti porumbeii sunt imperecheati  la începutul lunii decembriesi sunt lasati sa creasca un rand de pui. Îmi place sa las vaduvii sa creasca cate 1 pui , pentru ca tot timpul din perechile de vaduvi ies niste pui foarte buni .  Chiar si un vaduv care nu este un vaduv de top poate fi un bun reproducator. Nu am o strategie de speciala de imperechere. Daca am succes cu cuplurile facute intrun anumit fel, voi încerca sa repet acest lucru cât mai mult posibil. Personal imi plac porumbeii Van Dijk foarte mult .  Eu întotdeauna ai compar cu porumbeii Janssen , pentru ca reusesc sa castige premii de top foarte usor.


  In compartimentul de vaduvie, femelele sunt luate , atunci când puii au aproximativ 15 de zile si sunt lasati sa ai creasca masculii pana la 25 zile dupa care vor si fi intarcati. În fiecare zi, sotia mea face ceai proaspat, si sa fiu sincer atunci când am dat ceai proaspat si drojdia de bere lichid pentru aproximativ doua saptamâni porumbeii au fost intro forma foarte buna. Acestea arata sanatoase, au excremente normale, si asa mai departe. Este greu de crezut, daca nu faci testul. La sfârsitul lunii martie, femelele sunt introduse iarasi in compartimentul de vaduvie, sunt lasate sa oua , si cand puiul va avea 5 zile vor fi despartiti iarasi si va incepe vaduvia”


  Sistemul meu de vaduvie nu are nimic special. În fiecare saptamâna fac acelasi lucru. Eu nu fac motivatie speciala pentru ca sezonul este foarte lung , pana la jumatatea lui august. Acest lucru înseamna un sezon lung pentru masculi, si daca i-as motiva prea mult atunci ei nu ar rezista un intreg sezon sa fie in forma .

  Write a comment